Karinthië: de zonnigste wintersportbestemming van de Alpen

De skipistes aan de zuidzijde van de Oostenrijkse Alpen bieden veel zon. Een reden te meer waarom Karinthië als wintersportbestemming steeds populairder wordt – vooral bij gezinnen. De combinatie van zonnige pistes, veel zuidelijke gastvrijheid en culinaire verwennerijen uit de Karinthische Alpen-Adria-keuken zorgt voor perfecte wintervakanties.

100 uur meer zon
En hoe overvloedig het zonnetje hier schijnt, blijkt ook uit de statistieken. De Karinthische skigebieden bieden in de wintermaanden ongeveer 100 uur meer zon dan andere bestemmingen ten noorden van de Alpenhoofdkam. Dit wordt gemeten met de winter-zonnewijzer op het Nassfeld vlak bij het bergstation. Karinthië vormt ’s winters het grootste zonneterras van de Alpen!

Plezier op de schaatsbaan voor hele gezin!

Plezier op de schaatsbaan voor hele gezin!

Zonnige vooruitzichten
De hele dag de zon tegemoet skiën, dat beleef je bijvoorbeeld tijdens de ‘Ski-Challenge Stella Ronda’ op de Gerlitzen Alpe in hartje Karinthië. In een ander skigebied, op de Turracher Höhe, serveert een pistebutler lekkere drankjes op een zonnige plek. Zonnebrandcrème met een optimale beschermingsfactor is bovendien gratis verkrijgbaar in veel hutten in Karinthië. Wie optimaal van het mooie weer op de pistes wil genieten, mag het ‘Early Morning Skiing’ absoluut niet missen. Op bepaalde dagen kun je op de Goldeck en op de Turracher Höhe al vanaf 06u30 uur op de latten staan. En dat is puur genieten: met een klein groepje de eerste sporen in de sneeuw achterlaten. Tijdens ‘Ski vor 9’ in Bad Kleinkirchheim word je zelfs begeleid door een olympisch kampioen: Franz Klammer.

Comfort op elk niveau
De topskigebieden in Karinthië bieden uitstekende omstandigheden voor ontspannen wintervakanties. Veiligheid, comfort en sneeuwzekerheid staan bij de lift- en kabelbaanexploitanten centraal. Met moderne en comfortabele kabelbanen inclusief stoelverwarming zoals op het Nassfeld en de Gerlitzen. De uitdagende afdalingen op de Turrach, de Katschberg of in de hoogste skigebieden van Karinthië – de Mölltaler gletsjer/Ankogel en skigebied Grossglockner/Heiligenblut midden tussen de drieduizenders – garanderen sneeuwzeker plezier tot ver in het voorjaar. De kleinere skigebieden van Karinthië in het Lavanttal en in de Nockberge zijn bijzonder gezinsvriendelijk en hebben overzichtelijke pistes.

Sneeuwschoenwandelen met in een prachtig decor

Sneeuwschoenwandelen met in een prachtig decor

Eén skipas
De skipas TOPSKIPASS is de universele sleutel tot alle skigebieden in Karinthië en Osttirol. Daarnaast zijn er ook nog regionale skipassen met veel aantrekkelijke inbegrepen extra’s. Deze extra’s, zoals de gecombineerde toegang tot de thermen in Bad Kleinkirchheim of gezinsvriendelijke ‘Ski for free’ weken, maken zonnige winteravonturen voor groot en klein mogelijk.

Tot rust komen in de thermen
Winterwellness is een ideale aanvulling op zon en wintersport. Achter de glazen façades van de meersauna’s en in de badhuizen aan de Millstätter See en Wörthersee geniet je dubbel en dik van het warme winterzonnetje. En tijdens een bezoek aan de thermen in Warmbad Villach en in de twee thermen Bad Kleinkirchheim St. Kathrein en Römerbad kun je in zwemkleding ook gewoon buiten het winterzonnetje opzoeken.

Sneeuwschoenwandelen met in een prachtig decor

Relax in een van de vele baden of thermen

Bruisende baden
Zelfs aan de mooiste winters komt een einde. Maar dan valt er in Karinthië eerst nog iets bijzonders te beleven: zodra de sneeuw begint te smelten borrelt hij weer in het Maibachl Villach Warmbad. In de buurt van de belangrijkste bron zijn twee bekkens ontstaan, waar je in het tot 28 °C warme bronwater heerlijk kunt genieten. Het water heeft een geneeskrachtige werking bij hart- en vaatziekten en osteoporose. In 2005 heeft de Maibachl het predicaat natuurmonument gekregen.

’s Winters kamperen kan
Nog een tip van insiders: normaal denk je bij zon, strand en kamperen aan de zomer. Maar Karinthië biedt dit zomerse genoegen ook ’s winters. Het aanbod van de 19 wintercampings maakt zonminnende kampeerliefhebbers erg enthousiast.

Meer info: www.karinthie.com

Foto’s: © Toerisme Oostenrijk

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *