Reis avontuurlijk in het spoor van Pippi Langkous

Generatie na generatie is opgegroeid met de jeugdroman Pippi Langkous. Honderdduizenden waren destijds aan de televisie gekluisterd voor de gelijknamige serie. Ook nu blijft het personage nog kinderharten veroveren. Pharos Reizen gunt je een blik in de wereld van Pippi dankzij een 15-daagse rondreis door Zweden!

15 dagen doen als Pippi
De reisorganisator Pharos Reizen, gespecialiseerd in kindvriendelijke autovakanties in Europa, heeft een wel erg aantrekkelijk voorstel voor fans van Pippi Langkous en bedenkster Astrid Lindgren. De 15-daagse Pippi-rondreis door Zweden, Op Avontuur met Pippi, is een kennismaking met de belangrijkste plekjes en met de mooiste streken en steden van Zweden.

In het pittoreske Vimmberby start de rondreis. © Visit Sweden

In het pittoreske Vimmberby start de rondreis. © Visit Sweden

Avontuur uit de boeken
De rondreis bijt de spits af bij Vimmerby, waar Astrid Lindgren werd geboren en waar het op haar boeken gebaseerde themapark te vinden is. De reis vervolgt naar Stockholm waar Lindgren het grootste deel van haar schrijversleven gewoond heeft en waar je het kindermuseum Junibacken kan bezoeken. Vooral de combinatie van avontuur – dat precies uit een kinderboek lijkt te komen – en interessante bezienswaardigheden maakt de rondreis boeiend voor kinderen én ouders.

Niet voor doetjes
De reis focust zich vooral op mooie belevenissen en unieke ervaringen, voor durvers! Zo slaap je bijvoorbeeld in een tipitent, leer je zelf een vlot bouwen, maak je een kampvuur midden in het bos en ga je wandelen op gps. Naast deze 15-daagse rondreis is er nog een tweede Pippi Langkous rondreis voor gezinnen beschikbaar van 12 dagen.

Meer info: www.pharosreizen.com

Coverfoto: © Astrid Lindgrens Värld

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *