Familietip: winterwandelen met Sint-bernardshonden in Zwitserland

Familietip: winterwandelen met Sint-bernardshonden in Zwitserland

Op het hoge bergplateau van het prachtige Zwitserse kanton Wallis kan je nog tot en met eind februari winterwandelingen maken met Sint-bernardshonden, aan de leiband of met de kinderen op de slee! Een mooie, unieke ervaring voor het hele gezin als alternatief voor je sneeuwvakantie.

Op stap met reddingshonden
De Fondation Barry in het Zwitserse Champex-Lac organiseert deze bijzondere winterwandelingen met Sint- bernardshonden. De winter is het seizoen bij uitstek voor deze grote honden die in het verleden werden ingezet voor opsporing- en reddingacties. De wandelingen worden enkel tijdens het weekend georganiseerd en duren 45 minuten. Tijdens de tochten rond het meer dat zich boven Martigny bevindt, genieten de toeristen ten volle van deze fascinerende dieren.

Sint-bernardshonden trekken de slee
Zoals vroeger de Sint-bernards ingespannen werden om karren te trekken, worden ze nu opgetuigd om sledes te trekken. Dit tot groot genoegen van de kinderen, die zich maar al te graag door het panoramisch sneeuwlandschap laten vervoeren. Een of twee honden worden bevestigd aan de sleden die speciaal gebouwd zijn voor dit doel. Voor kinderen tot 10 jaar. De tocht gaat door, ongeacht het weer. Is er te weinig sneeuw, dan wandel je gewoon met de honden aan de leiband, zonder slee.

Museum van de Sint-bernardshond
Als je daarna nog meer tijd willen doorbrengen met de Barry’s, dan breng je een bezoek aan het Martigny’s St Bernard museum. Het Musee et chiens toont de spannende historische achtergrond van het hondenras en geeft je als bezoeker een andere mogelijkheid om een aantal van deze honden te ontmoeten.

Meer info: www.fondation-barry.ch en de praktische folder.

Foto: © Fondation Barry

Leave a Comment