Doen: sneeuwschoenwandelen in Zweden

Op wintersport wordt er niet alleen geskied of gesnowboard, zeker niet in Zweden. Langlaufen en in het bijzonder sneeuwschoenwandelen zijn waardige alternatieven! Op ‘tennisrackets’ doorkruis je de prachtige Zweedse natuur die je met gewone schoenen niet kan bereiken. De plek waar je moet zijn? Värmland! In het Långbergets Sporthotell bieden ze fantastische tochten aan.

Onweerstaanbare natuur
Wie van een ouderwetse winter houdt, moet zeker een keer in Zweden geweest zijn. Daar kom je terecht in een witte wereld waar je de gezonde vrieskou ruikt, zeker als je een sneeuwschoenwandeling maakt. Je komt op plekken waar je met gewone schoenen nooit kunt komen omdat je anders gewoonweg tot aan je knieën wegzakt in de sneeuw. Bovendien kom je hier niemand tegen. De sporen in de sneeuw verraden alleen de aanwezigheid van de dieren die hier leven. Verbaas je dus niet als je oog in oog komt te staan met een eland.

Sneeuwschoenwandelen en langlaufen zijn goede alternatieve voor de traditionele wintersport!

Sneeuwschoenwandelen en langlaufen zijn goede alternatieve voor de traditionele wintersport!

Conditie gewenst!
Neem ook gerust de kinderen mee. In tegenstelling tot klassiek wandelen, zullen ze sneeuwschoenwandelen gegarandeerd leuk vinden! Het is snel en eenvoudig te leren. Maar let op: ondanks dat het gemakkelijk lijkt, dien je voor het maken van een sneeuwschoenwandeling wel een goede conditie te hebben. Als je eenmaal de juiste techniek hebt gevonden, wordt het iets minder zwaar, maar inspannend blijft het. Trakteer jezelf na de tocht dan ook op een saunabezoek. Hier komen je spieren weer helemaal tot rust.

Slapen in een bungalow
Een aanrader om te blijven overnachten is het Långbergets Sporthotell in Värmland. Vanuit het hotel en de bungalows bovenop de heuvel (waar je ook de skipiste vindt) heb je een prachtig uitzicht over de bevroren meren en de bomen die als sneeuwsculpturen afsteken tegen een helderblauwe lucht.

Logeer in een schattige rode bungalow midden in de Zweedse natuur!

Logeer in een schattige rode bungalow midden in de Zweedse natuur!

Begeleide tochten
Tijdens het winterseizoen zijn er skimogelijkheden in alle vormen. Zowel cross-country skiën (langlaufen) als skiën en sneeuwwandelen. De skipiste biedt uitdaging voor de gevorderde skiërs, maar ook voor beginners en kinderen. Voor een wandeltocht op sneeuwschoenen schrijf je je ter plekke in. Je gaat onder leiding van een gids de natuur in waarbij het hotel zorgt voor passende sneeuwschoenen, stokken, een warm drankje en een lunchpakket voor onderweg. De afstand die je loopt bedraagt zo’n 8 à 9 kilometer. Kijk voor meer informatie op www.visitvarmland.se/en/do/snow-shoe-hiking-langbergets-sporthotell-32846

Foto’s: © Toerisme Zweden

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *