Waarom Aqaba ideaal is als winterzonbestemming

Jordanië is een veelzijdig en gastvrij land, makkelijk te doorkruisen en een heel jaar aangename temperaturen. Dat maakt dat het de ideale plek is om te overwinteren. Blijf je op een plek, dan raden we Aqaba aan: de enige badstad waar het meer dan aangenaam vertoeven is.

Badstad Aqaba lokt tal van waterratten.

Badstad Aqaba lokt tal van waterratten.

Perfect voor duikers
Jordanië is een veelzijdig land, dat vooral bekend staat om haar trekpleisters Petra en de Dode Zee. Maar in het zuidelijkste puntje ligt de enige badplaats Aqaba, ook wel getipt als een van de mooiste duikspots ter wereld. Een gemiddelde watertemperatuur van 23°C, milde stroming en het zonnige weer zorgen ervoor dat de Rode Zee een perfecte leefomgeving is voor vele kleurrijke koraal- en vissoorten.

Waterrat
Bovendien is er in Aqaba nog geen sprake van massatoerisme, waardoor je in alle rust kan duiken en kan genieten van het prachtige schouwspel onder water. Geen duiker? Ook dan heeft Aqaba heel wat te bieden op het water. Wat dacht je van jetskiën, gewoon een partijtje zwemmen, je uitleven op een bananenboot of een zeilexcursie maken langs de kustlijn?

Aqaba heeft een Archeologisch Museum en tal van ruïnes die je kan bezoeken.

Aqaba heeft een Archeologisch Museum en tal van ruïnes die je kan bezoeken.

Cultureel rijk
De levendige stad telt uitstekende hotels en restaurants en verwent je met typische winkeltjes. Ook op cultureel gebied valt er genoeg te ontdekken in Aqaba. Meer dan 5000 jaar geleden was de stad namelijk dé haven naar het Verre Oosten. Overblijfselen van deze rijke periode zijn te bewonderen hier. Ook ruïnes van de veronderstelde oudste kerk ter wereld bevinden zich in deze stad. Uitstapjes naar de roze stad Petra en de bekende Wadi Rum woestijn zijn bovendien eenvoudig gemaakt.

Verblijven in alle comfort
Aan de kust van de Rode Zee ligt het luxueuze Radisson Blu Tala Bay resort. Dit resort is de perfecte bestemming om te overwinteren. Met ruim 260 hectare aan grond biedt dit resort ruimte aan meer dan 300 villa’s, appartementen en huizen. Daarnaast zijn er ruim 1000 kamers beschikbaar verdeeld over vijf internationaal bekende hotelketens.

Verblijven in een luxe resort © Radisson Blu Tala Bay Resort

Verblijven in een luxe resort © Radisson Blu Tala Bay Resort

Eigen stad
Het resort beschikt over een privé-strand van 2 kilometer lang en een eigen haven. Het Tala Bay resort is verdeeld in verschillende ‘stadsdelen’. Zo biedt ‘Down Town’ het beste voor de gast door middel van restaurants, cafés en winkels en heeft ‘Marina Town’ aan de haven een eigen promenade om overheen te slenteren.

Meer info: www.visitjordan.com

Foto’s: © Toerisme Jordanië

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *