Daarom wordt Salalah je volgende strandvakantie

Als je denkt dat een reis naar Oman te warm is tijdens de zomer, dan geven we je graag enkele verfrissende tips mee. Tussen juni en oktober zijn er talrijke plekjes in het land waar je kan ontsnappen aan de drukkende warmte. Vandaar deze 8 coolste, of koelste zo je wil, plekjes die de moeite zijn, misschien zelf meer in de zomer, om te bezoeken.

Witte stranden
Langs de Arabische Zee, vooral rond de hoofdplaats Salalah, liggen uitgestrekte stranden. De mooiste zijn Al Mugsayl, Raysut en Al Haffa. Ze zijn ongerept en je kunt er op vele plaatsen duiken, paardrijden, vissen of gewoon heerlijk relaxen in de zon. Heel bijzonder, maar in Salalah is het mogelijk: wandelende kamelen op het strand!

Gastvrijheid
Oman is bekend om zijn gastvrijheid en dat geldt zeker voor het zuiden waar je met open armen en een glimlach wordt ontvangen. De gastvrijheid is trouwens al eeuwen oud, van in de tijd toen de Venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger Marco Polo hier voet aan land zette.

Kuieren tussen ongerepte natuur op een van de witte stranden

Kuieren tussen ongerepte natuur op een van de witte stranden

Top hotelinfrastructuur
Oman slaagt er in om een perfecte balans te vinden tussen oude tradities en moderne toeristische voorzieningen. Aan het strand van Salalah liggen een reeks prima vijfsterrenhotels met uitstekende restaurants. Goede keuzes zijn Rotana Resort, Crowne Plaza Resort, Marirott, Juweira Boutique Hotel en Al Baleed Resort dat komende zomer opent.

Natuurrijkdom
Langs de zuidkant van het Dhofargebergte liggen er veel bronnen zoals die van Ain Razat, Ain Tabruk en Ain Athum. De zomerse khareef of moessonregen tovert de omgeving om in vijftig tinten groen en zorgt zelfs voor heuse watervallen. Een heel aparte attractie zijn de Blow Holes, nabij het strand van Mugsayl, waar door de sterke branding het water tot tien meter omhoog spuit.

Dankzij de moesson wordt Salalah een groene oase

Dankzij de moesson verandert Salalah in een groene oase

Cultureel erfgoed
Vanuit je hotelresort aan zee kun je prachtige dagexcursies maken naar tal van cultuurhistorische bezienswaardigheden. Naar Mirbat bijvoorbeeld, een charmante stad aan zee met een machtig fort, of naar het graf van profeet Job, gelegen op een fantastische locatie in de bergen met uitzicht op de zee en kustvlakte. Er zijn ook archeologische sites zoals die rond het dorp Khor Rori. Of je kan een tocht maken langs de tweeduizend jaar oude Wierookroute, erkend als werelderfgoed, met aansluitend een bezoek aan het ‘Frankinsence museum’.

Vlot bereikbaar
De meest zuidelijke regio van Oman is  vlot bereikbaar. Met Qatar Airways vanuit Brussel via Doha naar Salalah en met Oman Air vanuit Parijs via Muscat naar Salalah. Bovendien is dit een veilige bestemming.

Zonnig klimaat
Van een strandvakantie mét zon en warmte ben je in Dhofar verzekerd. Tijdens de jaarlijkse moesson, van juli tot september, verandert de regio in een tropische oase. De beste reisperiode is van eind september tot en met juni.

Meer info: www.visitoman.be

Foto’s: ©  Toerisme Oman | Shaheen Ummalil | Basel Almisshal

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *