Bezoek nu zomers Montreal via IJsland

Montreal kent naast koude winters ook warme zomers. De ideale bestemming dus om je zomervakantie door te brengen. Strand, panoramisch picknicken en jazz muziek van het Parijs van Canada wel samen. Vlieg je bovendien met Icelandair, dan mag je tot zeven dagen halt houden in IJsland alvorens naar Montreal te vertrekken.

Via een stopover op IJsland naar Montreal
Nog tot 5 november vliegt Icelandair iedere maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag via IJsland naar Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport (YUL). Met een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland combineer je zonder extra kosten op je ticket twee bestemmingen in een. Na je verblijf op IJsland vlieg je in vijf uur door naar het Canadese Montreal.

Montreal: jazz op straat

Montreal: jazz op straat

Zomers Montreal: jazz, strand en panoramisch picknicken
Montreal is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. Niet verrassend dus dat je hier veel Franse invloeden vindt! Houd je van jazz? Dan zit je tijdens de zomermaanden goed in Montreal. De stad huist van 29 juni tot en met 6 juli een van de grootste muziekfestivals ter wereld: Festival International de Jazz de Montréal! Wie liever iets kleinschaliger naar muziek luistert kan terecht bij de zomerse big-band concerten in Chalet du Mont Royal. Dankzij de ligging aan de St. Lawrence River kun je met mooi weer vertoeven op het strand.

Is zand niet zo jouw ding? Picknick dan in het park bovenop de heuvel Mont Royal voor een panoramisch uitzicht over de stad, huur een fiets of proef het typisch Canadese gerecht ‘poutine’ bij een van de vele bistro’s aan de Rue de St. Denis.

Montreal: streekgerecht poutine

Montreal: streekgerecht poutine

Architectuur onder de grond
Ook voor architectuurliefhebbers is Montreal geschikt: zo zijn de Basilique Notre Dame de Montreal en de wijk Old Montreal met haar fotogenieke 18de-eeuwse gevels zeker een bezoek waard. Wordt het je letterlijk te heet onder je voeten, bezoek dan de ondergrondse stad van Montreal. ‘La Ville Souterraine’ ligt direct onder het centrum en is een 12 km² tellend complex van hallen en tunnels met onder meer winkels, bioscopen, musea en restaurants.

Montreal: uitzicht op de stad vanaf Mont Royal

Montreal: uitzicht op de stad vanaf Mont Royal

Bereikbaarheid
Vanuit Amsterdam/Schiphol wordt Reykjavik dagelijks aangevlogen, ’s zomers loopt dat op tot vijftien keer per week. Vanuit Brussels Airport vertrekken er wekelijks drie tot zeven vluchten. De vluchtduur is zowel vanuit Amsterdam als Brussel ongeveer drie uur.

Nieuwe routes
In 2016 start Icelandair met vier nieuwe routes: Chicago (maart), Aberdeen (maart), Parijs Orly (maart) en Montreal (mei). Icelandair biedt de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken, dit is van toepassing op alle eindbestemmingen. Meer info: www.icelandair.nl

Foto’s: © Gabriella Cristiano | Nicolas Lavverroux | Claudia Mejia Castillo | Jay Kauter

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *