16 imposante panoramische bergrestaurants in Zwitserland

Hoe heerlijk kan het leven zijn? Genieten op een zonovergoten terras met overal waar je kijkt besneeuwde bergtoppen en op tafel een verse pasta of lekkere kaasfondue. In een van deze 16 panoramische bergrestaurants kan het! Pas op: het risico bestaat dat je de piste niet meer op wil!

Refuge de l’Espace Schönried in de Glacier 3000: een bistro op 2.860 meter boven de zeespiegel. Indrukwekkend hoe deze kleine berghut lijkt te zweven aan de voet van de Quille du Diable. Vanuit de hut en vanop het terras is het zicht over het wilde Derborencedal (beschermd natuurgebied) adembenemend. Je geniet er van eenvoudige maar heerlijke schotels en de huisgemaakte desserten zoals tarte tatin (gekaramelliseerde appeltaart) en chocoladetaart zijn onweerstaanbaar. Enkel te voet bereikbaar! © Toerisme Zwitserland

Refuge de l’Espace Schönried in de Glacier 3000: een bistro op 2.860 meter boven de zeespiegel. Indrukwekkend hoe deze kleine berghut lijkt te zweven aan de voet van de Quille du Diable. Vanuit de hut en vanop het terras is het zicht over het wilde Derborencedal (beschermd natuurgebied) adembenemend. Je geniet er van eenvoudige maar heerlijke schotels en de huisgemaakte desserten zoals tarte tatin (gekaramelliseerde appeltaart) en chocoladetaart zijn onweerstaanbaar. Enkel te voet bereikbaar! © Toerisme Zwitserland

Restaurant Botta 3000 in Les Diablerets: dit restaurant, ontworpen door de beroemde Zwitserse architect Mario Botta, ligt op 3.000 meter hoogte. Op de eerste verdieping bevindt zich een gastronomisch panoramarestaurant waar verfijnde gerechten geserveerd worden, vergezeld van een Démon des Cimes, een wijn uit deze streek. Dé plaats voor een diner onder de sterrenhemel! © Toerisme Zwitserland

Restaurant Botta 3000 in Les Diablerets: dit restaurant, ontworpen door de beroemde Zwitserse architect Mario Botta, ligt op 3.000 meter hoogte. Op de eerste verdieping bevindt zich een gastronomisch panoramarestaurant waar verfijnde gerechten geserveerd worden, vergezeld van een Démon des Cimes, een wijn uit deze streek. Dé plaats voor een diner onder de sterrenhemel! © Toerisme Zwitserland

Roterend restaurant Piz Gloria: hier treed je in de voetsporen van James Bond. In 1969 was restaurant Piz Gloria de draailocatie voor enkele scenes in de James Bond film On her Majesty's Secret Service. Proef er zeker de legendarische ‘007-burger’ terwijl je geniet van het berglandschap. Indien mogelijk, neem ook een kijkje in de elegante Crystal lounge. © Toerisme Zwitserland

Roterend restaurant Piz Gloria: hier treed je in de voetsporen van James Bond. In 1969 was restaurant Piz Gloria de draailocatie voor enkele scenes in de James Bond film On her Majesty's Secret Service. Proef er zeker de legendarische ‘007-burger’ terwijl je geniet van het berglandschap. Indien mogelijk, neem ook een kijkje in de elegante Crystal lounge. © Toerisme Zwitserland

Panoramarestaurant Kuklos in Leysin: op 2.048 m boven de zeespiegel trok men dit glazen bergrestaurant op in de vormen van de twee naburige bergen: de Tour Mayen en de Tour d'Aï. Kuklos is het Griekse woord voor draaiing! In 90 minuten draait het interieur om zijn as. Daarom is het de enige plaats waar je zowel de noordwand van de Eiger als de Mont Blanc kan bewonderen. Het restaurant is enkel bereikbaar per kabelbaan. © Toerisme Zwitserland

Panoramarestaurant Kuklos in Leysin: op 2.048 m boven de zeespiegel trok men dit glazen bergrestaurant op in de vormen van de twee naburige bergen: de Tour Mayen en de Tour d'Aï. Kuklos is het Griekse woord voor draaiing! In 90 minuten draait het interieur om zijn as. Daarom is het de enige plaats waar je zowel de noordwand van de Eiger als de Mont Blanc kan bewonderen. Het restaurant is enkel bereikbaar per kabelbaan. © Toerisme Zwitserland

Panoramarestaurant Rothorngipfel in Lenzerheide: hoog boven Lenzerheide bekoort het fabelachtige panorama met een uitzicht op meer dan 1001 bergtoppen! 's Winters genieten wintersporters van het nachtelijke uitzicht tijdens de maandelijkse afdaling bij volle maan. Onder deskundige begeleiding op ski's of het snowboard keer je na een lekker diner terug naar het dal. Deze indrukwekkende afdaling bij het licht van de volle maan is een onvergetelijke belevenis. © Rothorngipfel Lenzerheide

Panoramarestaurant Rothorngipfel in Lenzerheide: hoog boven Lenzerheide bekoort het fabelachtige panorama met een uitzicht op meer dan 1001 bergtoppen! 's Winters genieten wintersporters van het nachtelijke uitzicht tijdens de maandelijkse afdaling bij volle maan. Onder deskundige begeleiding op ski's of het snowboard keer je na een lekker diner terug naar het dal. Deze indrukwekkende afdaling bij het licht van de volle maan is een onvergetelijke belevenis. © Rothorngipfel Lenzerheide

Bergrestaurant Weisshorngipfel in Arosa: waarom moet je dit bergrestaurant bezoeken? Omdat het panoramische uitzicht, vanop 2.653 meter hoogte, behoort tot een van de mooiste van Zwitserland. Tip: neem de moeite om via het winterwandelpad naar het restaurant te gaan. © Atelier Kontrast

Bergrestaurant Weisshorngipfel in Arosa: waarom moet je dit bergrestaurant bezoeken? Omdat het panoramische uitzicht, vanop 2.653 meter hoogte, behoort tot een van de mooiste van Zwitserland. Tip: neem de moeite om via het winterwandelpad naar het restaurant te gaan. © Atelier Kontrast

Panoramarestaurant Maschgenkamm in Flumserberg: de 35 zeteltjes met dekens zijn gegeerd door zonnekloppers. Met andere woorden: het is vaak drummen voor een plaatsje. Gelukkig zijn er andere troeven! Schuif je benen onder de tafel voor de Alpenmacaroni of de huisgemaakte vruchtentaart. © Benjamin Stäudinger via Flickr Creative Commons

Panoramarestaurant Maschgenkamm in Flumserberg: de 35 zeteltjes met dekens zijn gegeerd door zonnekloppers. Met andere woorden: het is vaak drummen voor een plaatsje. Gelukkig zijn er andere troeven! Schuif je benen onder de tafel voor de Alpenmacaroni of de huisgemaakte vruchtentaart. © Benjamin Stäudinger via Flickr Creative Commons

Panoramarestaurant Bettmerhorn in Bettmeralp: hier heb je uitzicht op 32 bergen die meer dan 4.000 meter hoog zijn. Houd je van raclette? Elke donderdagavond organiseert men er raclette met muzikale begeleiding. Daarna kan je aansluiten voor een fakkelafdaling. Per seizoen wisselen er tentoonstellingen van Zwitserse kunstenaars. Doen: de korte wandelweg naar het uitzichtpunt op de Aletschgletsjer! © Toerisme Zwitserland

Panoramarestaurant Bettmerhorn in Bettmeralp: hier heb je uitzicht op 32 bergen die meer dan 4.000 meter hoog zijn. Houd je van raclette? Elke donderdagavond organiseert men er raclette met muzikale begeleiding. Daarna kan je aansluiten voor een fakkelafdaling. Per seizoen wisselen er tentoonstellingen van Zwitserse kunstenaars. Doen: de korte wandelweg naar het uitzichtpunt op de Aletschgletsjer! © Toerisme Zwitserland

Restaurant-Gîte de montagne Plan-Francey in Moléson-sur-Gruyères: het terras aan dit bergrestaurant biedt je een mooi uitzicht op het meer van Gruyère. ’s Avonds is het restaurant ook geopend voor nachtelijke wandelaars. Zaterdags van januari tot maart kan je er voor 25 CHF genieten van een uitgebreide fondue, inclusief een retourticket voor de kabelbaan. © Toerisme Zwitserland

Restaurant-Gîte de montagne Plan-Francey in Moléson-sur-Gruyères: het terras aan dit bergrestaurant biedt je een mooi uitzicht op het meer van Gruyère. ’s Avonds is het restaurant ook geopend voor nachtelijke wandelaars. Zaterdags van januari tot maart kan je er voor 25 CHF genieten van een uitgebreide fondue, inclusief een retourticket voor de kabelbaan. © Toerisme Zwitserland

Panoramarestaurant Sattel in Samnaun: van achter het gigantische glaswerk kijk je hier uit op zowel een Zwitsers, Oostenrijks als Italiaans berglandschap. Ook in de keuken staat het drielandenpunt centraal met specialiteiten uit de deze drie plekken, al dan niet gluten- en lactosevrij. Bovendien geniet je hier op donderdag en vrijdag van een ondergaande zon. De dubbeldeks kabelbaan blijft dan open tot 20u. © Toerisme Zwitserland

Panoramarestaurant Sattel in Samnaun: van achter het gigantische glaswerk kijk je hier uit op zowel een Zwitsers, Oostenrijks als Italiaans berglandschap. Ook in de keuken staat het drielandenpunt centraal met specialiteiten uit de deze drie plekken, al dan niet gluten- en lactosevrij. Bovendien geniet je hier op donderdag en vrijdag van een ondergaande zon. De dubbeldeks kabelbaan blijft dan open tot 20u. © Toerisme Zwitserland

Bergrestaurant Fuorcla Surlej in Silvaplana: naar verluidt een van de mooiste locaties van Engadin, met zicht op de Berninaketen en in het bijzonder de Bernina van 4.094 meter hoog! Hier smul je in de zon van inheemse gerechten zoals gerstesoep, spaghetti met huisgemaakte sauzen en vlees uit Bünden. © Toerisme Zwitserland

Bergrestaurant Fuorcla Surlej in Silvaplana: naar verluidt een van de mooiste locaties van Engadin, met zicht op de Berninaketen en in het bijzonder de Bernina van 4.094 meter hoog! Hier smul je in de zon van inheemse gerechten zoals gerstesoep, spaghetti met huisgemaakte sauzen en vlees uit Bünden. © Toerisme Zwitserland

Bergrestaurant Fronalpstock in Stoos: hier geniet je niet alleen vanop het terras van het fabelachtige uitzicht, je kan je ogen ook de kost geven vanuit het panoramarestaurant, het bergtoprestaurant en een adelaarshorst met 28 zitplaatsen. Ontspannen in een fantastische stilte! © Toerisme Zwitserland

Bergrestaurant Fronalpstock in Stoos: hier geniet je niet alleen vanop het terras van het fabelachtige uitzicht, je kan je ogen ook de kost geven vanuit het panoramarestaurant, het bergtoprestaurant en een adelaarshorst met 28 zitplaatsen. Ontspannen in een fantastische stilte! © Toerisme Zwitserland

Panoramarestaurant Alpen Tower in Haslital: vanaf Mägisalp is dit grote restaurant makkelijk bereikbaar met een 8-persoonskabelbaan. Eenmaal gearriveerd word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht van 360°! Vergeet ook niet te proeven van de verschillende pastagerechten met huisgemaakte deegwaren. © Toerisme Zwitserland

Panoramarestaurant Alpen Tower in Haslital: vanaf Mägisalp is dit grote restaurant makkelijk bereikbaar met een 8-persoonskabelbaan. Eenmaal gearriveerd word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht van 360°! Vergeet ook niet te proeven van de verschillende pastagerechten met huisgemaakte deegwaren. © Toerisme Zwitserland

Restaurant Walau in Amden: smullen van een kaasfondue met zicht op de Walensee en de Glarner Alpen. Voor groepen tot 16 personen kan je zelfs in openlucht plaatsnemen aan de fonduetafel. ’s Winters glij je van hieruit de piste op met een slee, skibock of sneeuwschoenen. In de zomer kan je hier steps en skyvers huren. © Tourismus Amden

Restaurant Walau in Amden: smullen van een kaasfondue met zicht op de Walensee en de Glarner Alpen. Voor groepen tot 16 personen kan je zelfs in openlucht plaatsnemen aan de fonduetafel. ’s Winters glij je van hieruit de piste op met een slee, skibock of sneeuwschoenen. In de zomer kan je hier steps en skyvers huren. © Tourismus Amden

Bergrestaurant El Paradiso in Sankt Moritz: dankzij 13 GaultMillau-punten proef je hier van een uitmuntende keuken met Franse en Italiaanse invloeden. Van BBQ-grill tot truffelgerechten, fondue en huisgemaakte pasta’s: zo goed als alles staat op het menu. Op het buitenterras bewonder je het landschap vanuit comfortabele zeteltjes. © El Paradiso

Bergrestaurant El Paradiso in Sankt Moritz: dankzij 13 GaultMillau-punten proef je hier van een uitmuntende keuken met Franse en Italiaanse invloeden. Van BBQ-grill tot truffelgerechten, fondue en huisgemaakte pasta’s: zo goed als alles staat op het menu. Op het buitenterras bewonder je het landschap vanuit comfortabele zeteltjes. © El Paradiso

Panoramarestaurant Rinderhütte & Schneebar in Leukerbad: dit restaurant is vooral indrukwekkend omwille van zijn knappe en strakke architectuur. Neem plaats op het grote zonneterras met een bordje vol lekkers van het salade- of dessertenbuffet en geniet van het uitzicht op het Torrent gebied! © 2010 www.skigebiete-test.de

Panoramarestaurant Rinderhütte & Schneebar in Leukerbad: dit restaurant is vooral indrukwekkend omwille van zijn knappe en strakke architectuur. Neem plaats op het grote zonneterras met een bordje vol lekkers van het salade- of dessertenbuffet en geniet van het uitzicht op het Torrent gebied! © 2010 www.skigebiete-test.de

Refuge de l’Espace Schönried in de Glacier 3000: een bistro op 2.860 meter boven de zeespiegel. Indrukwekkend hoe deze kleine berghut lijkt te zweven aan de voet van de Quille du Diable. Vanuit de hut en vanop het terras is het zicht over het wilde Derborencedal (beschermd natuurgebied) adembenemend. Je geniet er van eenvoudige maar heerlijke schotels en de huisgemaakte desserten zoals tarte tatin (gekaramelliseerde appeltaart) en chocoladetaart zijn onweerstaanbaar. Enkel te voet bereikbaar! © Toerisme Zwitserland Restaurant Botta 3000 in Les Diablerets: dit restaurant, ontworpen door de beroemde Zwitserse architect Mario Botta, ligt op 3.000 meter hoogte. Op de eerste verdieping bevindt zich een gastronomisch panoramarestaurant waar verfijnde gerechten geserveerd worden, vergezeld van een Démon des Cimes, een wijn uit deze streek. Dé plaats voor een diner onder de sterrenhemel! © Toerisme Zwitserland Roterend restaurant Piz Gloria: hier treed je in de voetsporen van James Bond. In 1969 was restaurant Piz Gloria de draailocatie voor enkele scenes in de James Bond film On her Majesty's Secret Service. Proef er zeker de legendarische ‘007-burger’ terwijl je geniet van het berglandschap. Indien mogelijk, neem ook een kijkje in de elegante Crystal lounge. © Toerisme Zwitserland Panoramarestaurant Kuklos in Leysin: op 2.048 m boven de zeespiegel trok men dit glazen bergrestaurant op in de vormen van de twee naburige bergen: de Tour Mayen en de Tour d'Aï. Kuklos is het Griekse woord voor draaiing! In 90 minuten draait het interieur om zijn as. Daarom is het de enige plaats waar je zowel de noordwand van de Eiger als de Mont Blanc kan bewonderen. Het restaurant is enkel bereikbaar per kabelbaan. © Toerisme Zwitserland Panoramarestaurant Rothorngipfel in Lenzerheide: hoog boven Lenzerheide bekoort het fabelachtige panorama met een uitzicht op meer dan 1001 bergtoppen! 's Winters genieten wintersporters van het nachtelijke uitzicht tijdens de maandelijkse afdaling bij volle maan. Onder deskundige begeleiding op ski's of het snowboard keer je na een lekker diner terug naar het dal. Deze indrukwekkende afdaling bij het licht van de volle maan is een onvergetelijke belevenis. © Rothorngipfel Lenzerheide Bergrestaurant Weisshorngipfel in Arosa: waarom moet je dit bergrestaurant bezoeken? Omdat het panoramische uitzicht, vanop 2.653 meter hoogte, behoort tot een van de mooiste van Zwitserland. Tip: neem de moeite om via het winterwandelpad naar het restaurant te gaan. © Atelier Kontrast Panoramarestaurant Maschgenkamm in Flumserberg: de 35 zeteltjes met dekens zijn gegeerd door zonnekloppers. Met andere woorden: het is vaak drummen voor een plaatsje. Gelukkig zijn er andere troeven! Schuif je benen onder de tafel voor de Alpenmacaroni of de huisgemaakte vruchtentaart. © Benjamin Stäudinger via Flickr Creative Commons Panoramarestaurant Bettmerhorn in Bettmeralp: hier heb je uitzicht op 32 bergen die meer dan 4.000 meter hoog zijn. Houd je van raclette? Elke donderdagavond organiseert men er raclette met muzikale begeleiding. Daarna kan je aansluiten voor een fakkelafdaling. Per seizoen wisselen er tentoonstellingen van Zwitserse kunstenaars. Doen: de korte wandelweg naar het uitzichtpunt op de Aletschgletsjer! © Toerisme Zwitserland Restaurant-Gîte de montagne Plan-Francey in Moléson-sur-Gruyères: het terras aan dit bergrestaurant biedt je een mooi uitzicht op het meer van Gruyère. ’s Avonds is het restaurant ook geopend voor nachtelijke wandelaars. Zaterdags van januari tot maart kan je er voor 25 CHF genieten van een uitgebreide fondue, inclusief een retourticket voor de kabelbaan. © Toerisme Zwitserland Panoramarestaurant Sattel in Samnaun: van achter het gigantische glaswerk kijk je hier uit op zowel een Zwitsers, Oostenrijks als Italiaans berglandschap. Ook in de keuken staat het drielandenpunt centraal met specialiteiten uit de deze drie plekken, al dan niet gluten- en lactosevrij. Bovendien geniet je hier op donderdag en vrijdag van een ondergaande zon. De dubbeldeks kabelbaan blijft dan open tot 20u. © Toerisme Zwitserland Bergrestaurant Fuorcla Surlej in Silvaplana: naar verluidt een van de mooiste locaties van Engadin, met zicht op de Berninaketen en in het bijzonder de Bernina van 4.094 meter hoog! Hier smul je in de zon van inheemse gerechten zoals gerstesoep, spaghetti met huisgemaakte sauzen en vlees uit Bünden. © Toerisme Zwitserland Bergrestaurant Fronalpstock in Stoos: hier geniet je niet alleen vanop het terras van het fabelachtige uitzicht, je kan je ogen ook de kost geven vanuit het panoramarestaurant, het bergtoprestaurant en een adelaarshorst met 28 zitplaatsen. Ontspannen in een fantastische stilte! © Toerisme Zwitserland Panoramarestaurant Alpen Tower in Haslital: vanaf Mägisalp is dit grote restaurant makkelijk bereikbaar met een 8-persoonskabelbaan. Eenmaal gearriveerd word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht van 360°! Vergeet ook niet te proeven van de verschillende pastagerechten met huisgemaakte deegwaren. © Toerisme Zwitserland Restaurant Walau in Amden: smullen van een kaasfondue met zicht op de Walensee en de Glarner Alpen. Voor groepen tot 16 personen kan je zelfs in openlucht plaatsnemen aan de fonduetafel. ’s Winters glij je van hieruit de piste op met een slee, skibock of sneeuwschoenen. In de zomer kan je hier steps en skyvers huren. © Tourismus Amden Bergrestaurant El Paradiso in Sankt Moritz: dankzij 13 GaultMillau-punten proef je hier van een uitmuntende keuken met Franse en Italiaanse invloeden. Van BBQ-grill tot truffelgerechten, fondue en huisgemaakte pasta’s: zo goed als alles staat op het menu. Op het buitenterras bewonder je het landschap vanuit comfortabele zeteltjes. © El Paradiso Panoramarestaurant Rinderhütte & Schneebar in Leukerbad: dit restaurant is vooral indrukwekkend omwille van zijn knappe en strakke architectuur. Neem plaats op het grote zonneterras met een bordje vol lekkers van het salade- of dessertenbuffet en geniet van het uitzicht op het Torrent gebied! © 2010 www.skigebiete-test.de

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “16 imposante panoramische bergrestaurants in Zwitserland”

  1. Zelf ben ik in het bergrestaurant Surlej geweest en bij het zien van de prijzen op de kaart hebben mijn partner en ik meteen besloten 1 flesje frisdrank te delen en meteen terug te vertrekken. Het eten is er (net als trouwens in vele Zwitsere horecapunten) verschrikkelijk en fel overdreven duur, op maat van Zwitserse lonen. Buitenlanders moeten (te) diep in hun buidel tasten om er ook maar iets te kunnen eten. Supertip: neem je picknick mee uit het hotel, zet je op de rotsen nabij en geniet gratis van het zicht. Vergeet wel niet je afval netjes in de vuilnisbakken te deponeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *