Zien: de feestelijk verlichte tuinen van paleis Wilanow in Warschau

Nog tot 12 maart 2017 ondergaat het paleis Wilanow in Warschau een speciale verandering: bij valavond verlichten duizenden lampen het paleis en haar tuinen, wat deze barokresidentie in een sprookjesachtige sfeer omhult. Bovendien worden je oren ook verwend tijdens een muzikaal spektakel voor jong en oud!

Paleis Wilanow in Warschau: de rijk versierde koets met zes paarden
Paleis Wilanow in Warschau: de rijk versierde koets met zes paarden

Op het programma
De tuin der verbeelding:
kom een wandeling maken doorheen deze tuin met zijn 300.000 lichtjes! Hij wordt gedurende de hele vertoning verlicht op de muziek van De Bloemenwals of De Notenkraker.

De gouden binnenkoer: neem de verlichte Promenade tot aan de binnenkoer van het Paleis. Eenmaal aangekomen is het alsof koning Jan III zijn opkomst maakt: zijn met zes paarden aangespannen rijk versierde koets wacht hem op.

De magische Koninklijke tuin: wandel bij de Orangerie doorheen de rijk verlichte paden van deze magische tuin. Planten en dieren verbergen zich hier en daar.

Beeldprojecties op de gevel van het paleis: mapping is een driedimensionale klank-, beeld- en lichtvertoning. Dit 10 minuten durend spektakel doet het paleis als het ware herleven en zelfs koning Jan III en zijn vrouw Marysienka ontbreken niet op het appel.

Paleis Wilanow in Warschau: beeld, licht en klank worden met elkaar gecombineerd.
Paleis Wilanow in Warschau: beeld, licht en klank worden met elkaar gecombineerd.

Praktische informatie
Opening: elke dag van 16u tot 21u (behalve 24, 25 en 31 december).
Programma van de projectie (zaterdagen en zondagen):
18.30u: Wilanow heeft slechts één koning.
19.30u: het verhaal van de Koninklijke otter.
20.30u: de terugkeer van de koning.
Tarieven:
10 zloty (normaal)
7 zloty (vermindering)
Gratis voor kinderen jonger dan 7 jaar

Foto’s: © Toerisme Polen

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Davos Klosters

Stap per stap door Davos Klosters

Davos associeer je wellicht met het World Economic Forum en misschien met foto’s van Prins Charles op skilatten. Maar in de zomer valt er eveneens wat te beleven, zelfs voor de gewone sterveling! Wie van wandelen houdt, vindt er zeker zijn gading. En ook wie aan zijn eerste bergstapjes toe is, biedt Davos Klosters prachtige wandelroutes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *