Wandelen en glühwein nippen in het winterse Zwarte Woud

Met meer dan 170 skiliften, 2.000 kilometer langlaufloipen en 250 kilometer skipistes is het Zwarte Woud voor de skiër, snowboarder en langlaufer een echt winterwonderland. Wandelaars komen er ook helemaal aan hun trekken. Het aroma van glühwein en andere typische winterlekkernijen zorgen bovendien voor dat gezellige wintergevoel!

Kerstsfeer in Freiburg

Kerstsfeer in Freiburg

Bratwurst proeven in Freiburg
Van 21 november tot en met 23 december staat de Freiburger Weihnachtsmarkt garant voor een gezellige adventstijd. In de Altstadt kun je je dan te goed doen aan de plaatselijke Bratwurst, de ‘Freiburger Rote’, maar ook aan honingkoek of glühwein van wijnboeren uit de regio. In hun kramen maken ambachtslieden voor je ogen kerstcadeaus en andere kunstvoorwerpen. Kinderen kunnen op de Kartoffelmarkt zelf hun Plätzschen (koekjes) bakken. Meer info: www.weihnachtsmarkt.freiburg.de

Het grootste marktplein van Duitsland in Freudenstadt

Het grootste marktplein van Duitsland in Freudenstadt

Blaas jezelf warm in Freudenstadt
Op het grootste marktplein van Duitsland vindt van 9 tot en met 18 december de Freudenstädter Weihnachtsmarkt plaats. De talloze lichtjes zorgen voor een betoverende sfeer en de Turmbläser maken het nog sprookjesachtiger. Vanaf de toren van het Rathaus laten deze blaasmuzikanten hun kerstliederen neerdalen over de binnenstad. Liefhebbers van regionale delicatessen van het winterse seizoen zijn er helemaal op hun plaats. Voor kleine gasten is er een kinderprogramma met theater. Meer info: www.hgv-fds.de

Viaduct wordt kerstdecor
Hochschwarzwald is het grootste Duitse skigebied ten noorden van de Alpen en al jaren dé plek voor wintervakanties met volop sportieve uitdagingen, natuurbeleving en andere actieve evenementen. In deze regio vindt ook een bijzondere kerstmarkt plaats: het Kerstdorp in de uitgang van de Ravennaschlucht. Onder het 40 meter hoge en verlichte stenen viaduct van de Höllentalbahn vindt elk weekend in de Adventstijd deze bijzondere markt met live muziek plaats. Meer info: www.hochschwarzwald.de/weihnachtsmarkt

De kerstmarkt in Karlsruhe

De kerstmarkt in Karlsruhe

Kinderen welkom in Karlsruhe
Ook deze winter doet Karlsruhe de titel ‘Weihnachtsstadt’ weer alle eer aan. Er vinden talrijke kerstmarkten plaats, er komt een gigantische ijsbaan en de binnenstad wordt uitbundig gedecoreerd. Centrum van alle activiteiten is de Karlsruher Christkindlesmarkt, op de Friedrichsplatz. In de directe omgeving is voor kinderen Kinderland St. Stephan en voor de Durlacher Karlsburg is er een middeleeuwse kerstmarkt. Schaatsen en ‘Eisstockschiessen’ in het meest romantische decor van de stad kan op de ijsbaan die aangelegd is vóór het barok-kasteel dat een centrale plaats inneemt in de structuur van deze Fächerstadt. Meer info: www.karlsruhe-tourismus.de

Dankzij verscheidene wandelpaden weten wandelaars ook wat doen

Dankzij verscheidene wandelpaden weten wandelaars ook wat doen

Wandelen bij de vleet
Als dikke sneeuwvlokken het Zwarte Woud in een winterwonderland veranderen, dan is Baiersbronn dé uitgelezen plek voor wandelliefhebbers. In deze ‘Wanderhimmel’ zijn 29 bewegwijzerde wandelingen, 220 kilometer loipen, talrijke skiliften, rodelbanen en een schaatsbaan. Met de Schwarzwald Plus-kaart zijn veel van deze zaken gratis te beleven. De kaart is te verkrijgen bij de deelnemende Schwarzwald Plus-accommodaties. Meer info: www.baiersbronn.de/text/120/de/wintersport.html

Meer info: www.winter-schwarzwald.info

Foto’s: © Toerisme Zwarte Woud

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *