Voordelig kerstshoppen in Engeland: met bmi regional naar Newcastle

Na de Brexit is de Engelse pond beduidend in waarde gedaald. Met de feestdagen in aantocht is dat niet eens zo’n slecht nieuws. Vlieg voordelig naar Engeland en sla je slag op de verscheidende kerstmarkten en grote winkelstraten. Bijvoorbeeld in Newcastle.

Newcastle is een erg levendige stad, op de oever van de rivier Tyne, in het noorden van Engeland. Bij veel mensen blijft Newcastle nog vrij onbekend terwijl er toch veel te beleven valte. Het is een shopping- en cultuurstad, met een bijzondere architectuur. Maar ook gekend voor z’n drukke evenementenkalender en bruisend nachtleven. De stad is vooral populair in aanloop naar de kerstperiode, voor wie op zoek is naar originele kerstcadeautjes.

Newcastle is bijvoorbeeld ideaal om:

  • te shoppen op de verschillende kerstmarkten die vanaf half november worden georganiseerd in een zeer feeërieke omgeving: Christmas International Market (14-29 november), Newcastle Christmas Market (2-6 december), Medieval Christmas Market (12-13 december), in het kasteel van Newcastle met artisanale producten, design, geschenken allerhande en stalletjes met traditioneel eten.
  • de Kerstman te ontmoeten, die samen met zijn helpers en muzikanten voor extra sfeer zal zorgen in het boeiende Stephenson Railway Museum. Of om met je kinderen naar ‘Santa’s Grotto’ te gaan kijken, compleet met rendieren, en kerstkoor.
  • te wandelen door de gezellige en verkeersvrije straten van de oude binnenstad, langs winkels die hun etalages helemaal in het teken van Kerst hebben versierd. Tot bij het warenhuis Fenwick bijvoorbeeld dat een volledige verdieping met kerstcadeautjes en kerstversiering heeft gevuld.
  • te schaatsen op de ijspiste van het Life Science Centre, te genieten van de shows in het Planetarium, te wandelen van de ene leuke pub naar de andere op de Quayside (Pitcher & Piano, The Slug, Lettuce en voor cocktails Tiger Hornsby en Popolo)
  • op 26 december Boxing Day niet te missen. In de UK is dit dé shopping dag want dan starten traditiegetrouw de koopjes. Zo kan je nóg goedkopere souvenirs mee naar huis nemen.
  • Oudejaarsavond te vieren tijdens een comedy night vol Britse humor, een black & white galabal, een musical show vol spektakel, een verkleedpartij met animatie voor families of een stevig feestje met live muziek en dj-sets.

Voor meer info over Newcastle: www.newcastlegateshead.com

Foto: © Toerisme Newcastle

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *