Kerst in Kent: 7 uitjes voor het hele gezin

Wil je meer uit je geld halen tijdens de kerstperiode? Profiteer dan van de historisch lage pond en trek naar Kent. De zogenaamde ‘Tuin van Engeland’ verwent zijn bezoekers in december met een pak kerst- en winterattracties. We zetten 7 tips op een rij!

1. Christmas Fairs & Markets
Niets gezelliger dan de Engelse kerstmarkten. De inwoners van Kent kunnen als geen ander een intieme en knusse sfeer creëren. Dat ervaar je bijvoorbeeld in de tuinen van Rochester Castle waar tot 11 december een van de meest populaire kerstmarkten wordt georganiseerd. Nog een aanrader: tot 2 januari vind je in Quex Park een leuke kerstmarkt met ijspiste. Hier ligt ook het Powell-Cotton Museum waar je de grootste verzameling opgezette dieren kan bewonderen.

Pretpark Dreamland in Margate wordt feestelijk verlicht tijdens de kerstperiode.

Pretpark Dreamland in Margate wordt feestelijk verlicht tijdens de kerstperiode.

2. Dromen in Dreamland
Plezier en magie voor de kids vind je zonder twijfel in Dreamland Margate. Met Kerst is dit attractiepark nog sfeervoller. Van 3 december tot 2 januari word je tijdens de weekends op de Frosted Fairground in een magische kerstsfeer gedompeld dankzij optredens van koren en bands.

3. Plezier op het ijs
Schaatspistes horen bij de kerstperiode, zo ook in Kent. Eén van de mooiste bestemmingen is het historische stadje Tunbridge Wells. Alleen al voor de gezellige koffiehuizen en winkeltjes zou je er naartoe reizen. Tijdens de maand december is er een ijspiste in het park, open tot 2 januari. De kinderen zullen veel plezier beleven aan het dierenpark Port Lympne Reserve waar ze tot 9 januari kunnen schaatsen onder het toeziend oog van leeuwen en tijgers.

De kerstmarkt in Tunbridge Wells.

De kerstmarkt in Tunbridge Wells.

4. Kerstshopping
Kent is een uitstekend terrein voor de cadeautjesjacht. Met het goedkope Engelse pond is er trouwens nog meer reden om dit jaar de geschenken daar te kopen. Er zijn winkels en grote shoppingcentra bij de vleet. Niet te missen zijn Ashford Designer Outlet en Bluewater Shopping & Retail Destination waar je met gemak een ganse dag kunt rondneuzen.

5. Kerstsfeer in kastelen
De kastelen van Kent zijn wereldberoemd, evenals de parken en tuinen errond. Tijdens de kerstperiode krijgen ze een extra aantrekkingskracht omdat ze speciaal worden versierd. Bezoek bijvoorbeeld Walmer Castle waar je kunt ervaren hoe Kerst werd gevierd in de 18de eeuw toen Lord Warden er woonde. Een van de bekendste sites in Kent is Leeds Castle. De jaarlijkse kerstmarkt op de Cedar Lawn is een populaire attractie met eettentjes, stalletjes vol geschenkartikelen, een Victoriaanse carrousel en een reuzenrad met spectaculair uitzicht op het kasteel. Afspraak op 10 en 11, 17 en 18, 22 en 23 december.

Kerstmarkt Engeland

DOEN: Christmas Lights in Leeds Castle

6. Winterse opwarmertjes
Hongertje? Geniet in Kent van de regionale keuken en van de proeverijen in brouwerijen en wijnboerderijen. Kerstcadeautjes koop je in de kerstshop van Biddenden Vineyard. Het is altijd leuk om een fles wijn, cider of vruchtensap uit Kent onder de kerstboom te leggen. Shepherd Neame in Faversham is de oudste brouwerij van Groot-Brittannië. Je proeft er een brede waaier biertjes en voor de thuisblijvers neem je een typische Mince Pie mee!

Dompel je onder in de geschiedenis van de Canterbury Tales!

Dompel je onder in de geschiedenis van de Canterbury Tales!

7. Canterbury Tales
Het is een vanzelfsprekendheid dat je tijdens een kersttrip naar Kent de stad Canterbury bezoekt. Voor een magische ervaring ga je naar de Canterbury Tales, een multimedia attractie die groot en klein terugvoert naar de fascinerende 14de eeuw. Canterbury is natuurlijk ook de stad van de fonkelende lichtjes, de met poedersneeuw getooide kerstbomen en de sfeervolle straatjes met winkeltjes vol cadeautjes.

Meer info: www.visitkent.co.uk

Foto’s: © Visit Kent / Christmas Lights at Leeds Castle © leeds-castle.com

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *