Traben-Trarbach en Bernkastel-Kues aan de Moezel maken zich op voor kerst

Fonkelende lichtjes, een traditionele artisanale markt, verlokkelijke geuren van Lebkuchen en Glühwein: meer en meer mensen genieten van deze sfeer in de adventstijd. Aan de Midden-Moezel kan je het dit jaar twee keer beleven bij twee gelijktijdige kerstmarkten: enerzijds in het middeleeuwse Bernkastel-Kues en anderzijds de Mosel-Wein-Nachts-Markt in de ondergrondse wijnkelders van Traben-Trarbach.

Bijzondere sferen
Bij beide kerstmarkten beleef je dezelfde sfeer en toch zijn ze verschillend. In de Altstadt van Bernkastel is er de unieke omgeving van de schilderachtige vakwerkhuizen, in Traben-Trarbach staan de wijnkelders in voor een bijzondere stemming. Je kunt zowel op de markt als bij rondvaarten op de Moezel de smakelijke Christstollen en de beroemde Mosel-Riesling-Glühwein proeven. Voor een vlot bezoek aan beide stadjes, op slechts 20 kilometer van elkaar gelegen, is er een shuttlebus voorzien.

Kerst wordt dit jaar gevierd in de wijnkelders van Traben-Trarbach © Toerisme Traben-Trarbach

Kerst wordt dit jaar gevierd in de wijnkelders van Traben-Trarbach © Toerisme Traben-Trarbach

Van 25 november 2016 tot 3 januari 2017: ondergrondse kerstperiode in Traben-Trarbach
De kerstmarkt in Traben-Trarbach speelt zich letterlijk onder de grond af, namelijk in de wijnkelders die voor een deel uit de 16de eeuw dateren. Kunsthandwerk, decoratieve artikelen, geschenkideeën, sieraden en culinaire specialiteiten rond wijn worden er voorgesteld en te koop aangeboden. Een afwisselend programma met culturele hoogtepunten rond muziek zorgt voor een feestelijke stemming. Families kunnen gaan schaatsen op de schaatsbaan of de Playmobil-tentoonstelling bewonderen. Dit veelzijdig programma wordt niet alleen in de periode voor kerst aangeboden, maar ook tijdens de kerstdagen en het eindejaar tot zelfs het begin van het nieuwe jaar. De Mosel-Wein-Nachts-Markt eindigt pas op 3 januari 2017.

Openingstijden: van 25 november tot 18 december 2016: van vrijdag tot zondag van 11 tot 21 uur. Van 22 december 2016 tot 3 januari 2017: dagelijks van 11 tot 21 uur. Gesloten op 24 en 25 december. Op 31 december: van 11 tot 17 uur.

Praktisch: Tourist Information Traben-Trarbach, Am Bahnhof 5, 56814 Traben-Trarbach.
Tel.: 0049/6541.83980 | E-mail: [email protected]
Internet: www.traben-trarbach.de | www.mosel-wein-nachts-markt.de

De vakwerken huizen in Bernkastel-Kues dragen bij tot de sfeer © Toerisme Bernkastel-Kues

De vakwerken huizen in Bernkastel-Kues dragen bij tot de sfeer © Toerisme Bernkastel-Kues

Van 19 november tot en met 21 december 2016: kerstmarkt in het middeleeuwse decor van Bernkastel-Kues
Meer dan 40 kerststandjes staan over het middeleeuwse stadscentrum verdeeld. Ze bieden traditioneel artisanaal kunstwerken, sieraden en kaarsen aan. Gastronomisch kan je je laten verwennen door Flammkuchen, eenpansgerechten, wafels en pannenkoeken. Attracties zoals het fakkelzwemmen en vuurwerk zorgen dan weer voor de entertainment. Vooral bijzonder is de grootste adventskalender van de regio. Liever op zoek naar iets actiever? De Nikolauswandeling, waarbij Sint-Niklaas op een roeiboot komt en begeleid wordt door 100 fakkelzwemmers, is een aanrader. Ook leuk om te doen: schaatsen op de grote schaatsbaan op het Forumplein in Kues.

Openingstijden: van 19 november tot 21 december 2016. Dagelijks geopend (niet op 20 november!) van maandag tot donderdag van 11 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag van 11 tot 20 uur, zondag van 11 tot 20 uur.

Praktisch: Mosel-Gäste-Zentrum Bernkastel-Kues, Gestade 6, 54470 Bernkastel-Kues.
Tel.: 0049/6531.500190 | E-mail: [email protected]
Internet: www.bernkastel.de | www.weihnachtsmarkt-bernkastel-kues.de

Wil je de brochure en de folder over de kerstmarkt gratis te ontvangen? Vraag ze aan via [email protected].

Coverfoto: © Megan Joy Jaunts

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *