New York opent nieuw park met uitzicht op skyline

New York opent nieuw park met uitzicht op skyline

Ontspannen in een innovatief, groen en gezellig park met fietspaden, picknickplekken en een minigolfbaan? Dat kan deze zomer op Governors Island in New York, want daar opende het nieuwe park ‘the Hills’. Grootste troeven? De langste glijbaan van de stad en een uitzicht van 360 graden over New York!

Vier heuvels
Het park werd ontworpen door het Nederlandse bedrijf West 8 en bestaat uit vier verschillende heuvels, gemaakt van gerecycleerd materiaal, die 8 tot 22 meter boven het eiland uit torenen. Vanaf Grassy Hill kun je het hele eiland overzien terwijl het 12 meter hoge Slide Hill bestaat uit vier glijbanen, inclusief de langste glijbaan van heel New York City.

Het park heeft de langste glijbaan van de stad
Het park heeft de langste glijbaan van de stad

Nieuwe hotspot
Op Discovery Hill vind je een sculptuur van kunstenaar Rachel Whiteread en Outlook Hill is met 22 meter de hoogste heuvel met een uniek uitzicht over de haven, het Vrijheidsbeeld en de skylines van Manhattan, Brooklyn en New Jersey. Het enorm groene park met veel bomen vormt zowel voor New Yorkers als voor toeristen de nieuwe hotspot voor een dagje relaxen, wandelen, fietsen, picknicken of barbecueën.

Fietsen op Governors Island
Governors Island transformeerde de afgelopen jaren van een militaire basis in een bestemming voor recreatie, cultuur en innovatie. Naast het nieuw geopende park beschikt het eiland over een 3,5 kilometer lange promenade die je rond het hele eiland laat fietsen, honkbal- en voetbalvelden, een hangmattenveld met 50 hangmatten, een minigolfbaan, verschillende food trucks en het populaire Picnic Point. Bovendien is het eiland autovrij en ben je er binnen tien minuten met de ferry vanaf Manhattan. De perfecte bestemming om een dag aan de drukte van de stad te ontsnappen en te genieten van het zomerse weer.

Foto’s: © Tim Schneck

Leave a Comment