Brugge tweede meest inspirerende stad ter wereld

Online reisspecialist TravelBird heeft een onderzoek gepubliceerd van ’s werelds meest inspirerende steden. De ranglijst werd gebaseerd op 8 criteria die verband houden met innovatie en creativiteit. Vier Belgische steden, Antwerpen, Gent, Brussel en Brugge, halen de ranglijst. Die laatste staat zelfs op plaats twee.

85 locaties en 8 criteria
Om de ranglijst op te stellen begon TravelBird met een selectie van gerenommeerde en inspirerende steden wereldwijd totdat de lijst bestond uit 85 locaties. Vervolgens werd er gekeken naar de aanwezigheid van theatergezelschappen, kunstacademies, galerieën, musea, filmindustrie, muziekproductie en start-ups op zoek naar financiering. Daarnaast werd elke locatie gerangschikt op basis van het aantal Googlezoekopdrachten voor romantiek gerelateerde zoekwoorden in de bijhorende taal. De cijfers representeren elk criterium per 100.000 inwoners.

De top 10 © TravelBird

De top 10 © TravelBird

Kleine steden ook interessant
Voor het opstellen van de ranglijst zijn alle scores berekend en gerangschikt van 0 tot en met 100. Uit de ranglijst blijkt dat veel kleinere steden hoger scoren dan een aantal grotere steden uit hetzelfde land. Dit heeft voornamelijk te maken met de bevolkingsaantallen. Kleinere steden scoren gemakkelijker hoog in de ranglijst voor elk criterium doordat de inwoneraantallen lager zijn. De bevolkingsaantallen zijn meegenomen in de berekening om reizigers kennis te laten maken met kleinere steden, die net zo inspirerend kunnen zijn als grotere.

Brugge eindigt op tweede plaats
4 Belgische steden behaalden een plaats in de ranglijst. De op één na meest inspirerende stad is Brugge, gevolgd door Antwerpen op plek 38. Gent staat op positie 40 en Brussel eindigt op plaats 51. Brugge heeft onder meer de meeste theatergezelschappen, de meest kunstacademies en de meeste musea per bevolkingsaantal.

Bekijk alle resultaten hier.

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *