Pas bij een propere kamer genieten we van het uitzicht buiten.

Vlaamse hotelgewoontes: eerst internet, dan pas pret

Waarom kiezen we het ene en niet het andere hotel? En wat belandt ‘per ongeluk’ van de kamer in onze koffer? Hotelorganisatie InterContinental Hotels Groups (IHG) vroeg zich dat ook af en bracht de hotelgewoontes van 1000 Vlamingen uit verschillende leeftijdscategorieën in kaart.

Prijs/kwaliteit is topprioriteit
Het belangrijkste waar de Vlaming op let alvorens een hotel te boeken is de prijs/kwaliteitverhouding, de ligging en de beoordeling van andere gasten. Bij 90 procent van de 55-plussers is de juiste prijs bij de juiste kwaliteit een topprioriteit. Terwijl de mening van andere hotelgasten bij jongeren en Vlamingen tussen 34 en 54 jaar eerder de doorslag geeft tijdens het boeken van hun overnachting.

Het belang van proper toilet en gratis internet
Eenmaal aangekomen kijkt de Vlaming eerst of de kamer proper is om daarna van het uitzicht buiten te genieten. Na het testen van de bedden (83 procent wil een goede, kwaliteitsvolle matras) worden de koffers uitgepakt en de ruimte in de kasten geïnspecteerd. Het eerste toiletbezoek bepaalt of de badkamer in orde is. Maar voldoende toiletartikelen vallen altijd in de smaak bij de Vlaming. Ook de verbinding met het internet wordt uitgebreid onder de loep genomen. Maar liefst 73 procent van de Vlamingen, waaronder vooral mannen, hecht belang aan gratis internet op de kamer. Wereldwijd vindt 43 procent van de reizigers gratis internet een belangrijke troef. Tot slot is er nog de tv: mooi meegenomen, maar niet essentieel. Slechts 13 procent van de Vlaamse vrouwen beweert terug te komen naar het hotel om tv te kijken, tegenover 20 procent van de mannen. Een occasionele voetbalmatch zit daar waarschijnlijk voor iets tussen.

1 op 4 neemt en vergeet
Wanneer het vertrek in zicht is, durft zo’n 25 procent van de vrouwen wel eens de toiletartikelen zoals zeep en shampoo mee te nemen, in tegenstelling tot 22 procent bij de mannen. Pennen en notitieboekjes moeten er ook vaak aan geloven. 25 procent van de Vlamingen vergeet al eens iets in de kamer zoals hun oplader, kleren of zonnebril.

Citytrip Brussel bekoort niet
Leuk weetje: wanneer Vlamingen in eigen land een hotel boeken, zijn er slechts enkele steden echt populair. Brugge is de meest favoriete bestemming, daarna volgen Gent en Antwerpen. Hasselt staat op de 4de plaats en, opmerkelijk, Brussel, sluit het rijtje af op de vijfde plaats. De hoofdstad scoort vaak tijdens de eindejaarsperiode goed dankzij het grote winkelaanbod en de gezellige kerstmarkten.

Bron: IHG

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *