Segways niet meer welkom in Praag

Segways niet meer welkom in Praag

Na verschillende klachten en aanrijdingen mag je met een Segway al niet meer bij toeristische hotspots komen zoals de Karelsbrug in de Tsjechische hoofdstad. Maar nu besloot de stad om het aparte vervoermiddel volledig te verbannen in het historische stadscentrum en zelfs daarbuiten.

Alternatief
Een Segwaytour kan een leuk alternatief zijn voor een normale stadstour. Je bereikt net wat sneller alle bezienswaardigheden zonder veel extra inspanning. Dat bewijst ook het aantal Segwaytours in het oude centrum, dat in 6 jaar tijd geëxplodeerd is.

Klachtenstroom
Maar dat succes heeft ook een keerzijde. Het historische centrum van Praag wordt jaarlijks door 6,6 miljoen toeristen bezocht. Door de stijging van deze gemotoriseerde tweewieler in de straten van Praag is het gevaarlijk geworden. De klachten stromen binnen en er zijn al diverse ongelukken gebeurd.

Maatregelen
De stad heeft daarom bekend gemaakt dat in augustus van dit jaar Segways niet meer welkom zijn. De nieuwe wetgeving verbiedt het gebruik van de voertuigen op trottoirs, fietspaden en straten in het historische centrum van Praag. Ook in andere stadsdelen zoals Mala Strana, Hradcany waar de belangrijkste toeristische plekken liggen, en Namesti Miru en Letná, buiten het historische gebied, zal je voortaan geen Segways meer vinden.

Foto: © Nitin Vyas

Leave a Comment