Op zoek naar adrenaline in de Zwitserse bergen

Elk sneeuwsportgebied pakt deze winter uit met een wervelend programma en uitgebreid aanbod aan activiteiten. Ook in Zwitserland is dat niet anders. Zij beloven je dit seizoen vooral veel adrenaline, snelheidskicks en aparte ervaringen!

Freeriden in Engelberg

Freeriden in Engelberg

The Big Five in Engelberg
Het plaatsje Engelberg, in de buurt van Luzern en gelegen op slechts 700 km van Brussel, is uitgegroeid tot een waar skiparadijs. Het omringende berglandschap wordt gedomineerd door de Titlis, de 3.239 meter hoge gletsjer en huisberg, en de 2.600 meter hoge Hahnen. Deze garanderen in de winter sneeuwzekerheid tot in het voorjaar. Engelberg staat in de top-10 van Zwitserse skigebieden en staat bovendien bekend om zijn afwisselende ski- en freeridergebied. The Big Five, de spectaculaire afdalingen, vanaf de Laub, Steinberg, Wendelücke, Sulz en Galtiberg maken van Engelberg het ultieme freerideparadijs. Deze geweldige skitochten zijn enkel voor ervaren freeriders bestemd en worden idealiter met een ervaren gids afgelegd. Meer info: www.titlis.ch

Skicross in Villars

Skicross in Villars

Villars: In de sporen van een wereldkampioen
Villars-sur-Ollon is de bakermat van de skicross-atlete Fanny Smith, wat betekent dat deze Waadtländer wintersportplaats voorbestemd is voor exceptionele skicross-belevenissen. Steile wandbochten, golven en sprongen zijn een uitdaging voor ambitieuze skiërs en snowboarders. Over meer dan 1000 meter lengte biedt dit traject de gelegenheid de eigen vaardigheden te testen en te verbeteren. Precies zoals Fanny Smith het toentertijd deed: hier leerde zij de grondbeginselen die haar uiteindelijk de beste skicrosser ter wereld maakten. Meer info: www.villars-diablerets.ch

Adrenaline op de off-piste in Samnaun

Adrenaline op de off-piste in Samnaun

1 gids en 10 routes in Samnaun
Gemakkelijk toegankelijk en indrukwekkend sneeuwzeker, wat betekent dat Piz Val Gronda een must-do is voor echte freeriders. Ongeacht de windrichting in de Alpen, de sneeuw valt vrijwel altijd in dit alpine keteldal. Vanaf het bergstation op 2.812 meter hoogte begeleiden de experts van de Zwitserse skischool in Samnaun hun gasten over tien verschillende off-piste trajecten veilig omlaag over de hellingen. De bekroning aan het einde is de acht kilometer lange Dutyfree-Run rechtstreeks het belastingvrije Samnaun in. Meer info: www.engadin.com

Exclusief VIP-skiën in Les 4 Vallées
De skischool van Nendaz organiseert VIP-skidagen waarbij je als skiër samen met een lokale skimonitor een volledig programma op maat samenstelt. De skimonitor neemt je mee naar de toppistes, laat je ook minder bekende afdalingen zien of de freetracks testen. Daarnaast ga je ’s middags lunchen in een gezellig bergrestaurant en praat je ’s avonds na bij de après-ski. Meer info: www.skinendaz.ch en www.nendaz.ch

Skiën bij valavond in Engadin

Skiën bij valavond in Engadin

De langste nachtelijke skipiste van Zwitserland
Elke vrijdagavond komen pistenplakkers en nachtbrakers aan hun trekken tijdens de Corvatsch Snow Night. Dan wordt de langste verlichte skiafdaling van Zwitserland opengesteld tot in de vroege uurtjes. Meer dan 4,2 kilometer lang is deze recordafdaling. De rand van deze verlichte piste wordt geflankeerd door sneeuwbars, party-locaties en ook door het landelijk-moderne bergrestaurant Alpetta. Hier verwent Dorigo Riz zijn gasten bijvoorbeeld met zelf geschoten wild of polenta uit een grote pot. Voor ieder wat wils dus. Dit spektakel duurt tot twee uur ’s nachts. Meer info: www.engadin.stmoritz.ch

In Stoos word je geflitst op de piste!

In Stoos word je geflitst op de piste!

Geflitst op de piste!
Op de Stoos in Centraal-Zwitserland staan op de piste camera’s te flitsen. Zij geven je uiteraard geen boete voor overdreven snelheid maar registreren gratis je afdaling. De wedstrijdpiste bij Sternegg op de Stoos voldoet aan de modernste en hoogste trainingsvereisten van aankomende atleten en aan de maximale fun-factor voor bezoekers voor wie de piste en de infrastructuur ook toegankelijk zijn. De gratis video met delen van de opgenomen afdaling is via de app ‘Swisscom Snow Cup’ razendsnel beschikbaar en zal gegarandeerd indruk maken op familie en vrienden. www.stoos-muotathal.ch

Foto’s: © Toerisme Zwitserland

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *