Adelboden-Lenk

Adelboden en Lenk kiezen voor gevarieerde sneeuwpret

Een verborgen plekje in het hart van Zwitserland waar klasse en vertier hand in hand gaan: maak kennis met het sneeuwgebied van Adelboden en Lenk. Klein maar fijn voor de hele familie.

Slapen in Zwitsers design
Hotel The Cambrian, Latijn voor Wales waar de oorspronkelijke uitbater vandaan kwam, in het centrum van Adelboden is sinds december 2007 volledig voorzien van alle luxe en comfort met 24 suites in een warm, sfeervol interieur. Troeven zijn de uitgebreide spa met verwarmd buitenzwembad en het restaurant dat bergklassiekers in een nieuw verrukkelijk streekgebonden jasje steekt. Geen wonder dat dit bevallige optrekje als enige in Zwitserland getipt wordt door de luxueuze hotelspotters Mr & Mrs Smith.

Adelboden-Lenk: hotel The Cambrian

Adelboden-Lenk: hotel The Cambrian © Adelboden Tourismus

Adelboden-Lenk: hotel The Cambrian

Adelboden-Lenk: hotel The Cambrian © Adelboden Tourismus

In de skisporen van de wereldtop
Het skigebied van Adelboden en Lenk is niet het allergrootste, maar biedt voor iedereen, van dreumes tot grootouder, wat wils. Met de hulp van 72 liften kun je zo’n 210 km aan blauwe, rode en zwarte pistes in perfecte staat trotseren. Zeker doen: de Chuenisbärgli in Adelboden, de prestigieuze afdaling van de Wereldbeker alpineskiën voor mannen.

Lunchen kan in een van de vele gezellige en typische bergrestaurants. Wij werden verwend in het pittoreske Walleg-Stube met een traditioneel gerecht, ideaal om op krachten te komen: rösti met spek, groenten en een spiegelei.

Adelboden-Lenk: kappe pistes

Adelboden-Lenk: kappe pistes © Lenk-Simmental Tourismus

Detoxkuur met zwavel
Hoewel de geur van rotte eieren mij niet direct doet denken aan genieten, wordt er in de wellness van het 5-sterren Lenkerhof Gourmet Spa Resort in Lenk wel volledig op ingezet. Naast 7 natuurlijke bergbronnen zorgt Europa’s sterkste zwavelbron er voor een volledige reiniging. Baden in het water versterkt het metabolisme en er 3 liter van drinken, liefst met de neus dichtgeknepen, draagt bij tot een betere vertering.

Adelboden-Lenk: Lenkerhof Spa Resort

Adelboden-Lenk: Lenkerhof Gourmet Spa Resort © Lenk-Simmental Tourismus

Zeker doen:
1. Haal het kind in je naar boven en ga de berg af op een slee! Dat kan op de Tschentenalp, een hobbelige afdaling met een blauwe en rode kant. Nostalgische zielen kunnen kiezen voor een authentieke houten slee. Ik wiebelde aan een goede snelheid de berg af op een typische Skibock. Echte durvers glijden op hun buik richting finish met een airboard!

2. Leer een iglo bouwen. Op Engstligenalp in Adelboden staan zaag en spade klaar om stapsgewijs blokken uit de sneeuw te snijden en je eigen iglo uit de grond te scheppen. Het harde werk wordt beloond met een warme aperitief aan de uit ijsblokken gekapte toog.

Adelboden-Lenk: hondenrace

Adelboden-Lenk: hondensleerace © Kiënta Martens | © Lenk-Simmental Tourismus

3. Supporter langs de zijlijn van de jaarlijkse tweedaagse hondensleerace in Lenk. Teams van 6 tot 12 honden proberen hun baasje zo snel mogelijk over de eindmeet te hijsen, terwijl toeschouwers genieten van een glühwein of op de foto gaan met hun favoriete husky.

Kaasfondue in een iglo
Wie Zwitserland zegt, zegt stevige kaasfondue. Na een dag wandelen, skiën, langlaufen en sleeën kun je terug op krachten komen dankzij deze traditionele lekkernij in het magische decor van een 750 m³ grote iglo. Ingeduffeld zijn met muts, sjaal en extra fleecedeken doet de binnentemperatuur van 5° Celsius bijna vergeten.

Adelboden-Lenk: de lunch in Walleg-Stube, sleeën en kaasfondue in de iglo

Adelboden-Lenk: stevige lunch in Walleg-Stube, sleeën en kaasfondue in de iglo © Kiënta Martens | © Zwitserland Toerisme | © Kiënta Martens

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen
Toerisme Zwitserland
| Internet: www.myswitzerland.com
Tel. 00800 100 200 30 (gratis) | E-mail: [email protected]
Bereikbaarheid
Vliegen
| Vanuit Zaventem vertrekken er elke dag 6 vluchten naar Zurich | Internet: www.swiss.com
Per trein | Internet: www.swisstravelsystem.com | Kinderen tot 16 jaar reizen gratis mee met een Swiss Travel Pass.
Overnachten
Hotel The Cambrian
| Dorfstrasse 7 | 3715 Adelboden
Internet: www.thecambrianadelboden.com
Lenkerhof Gourmet Spa Resort | Badstrasse 20 | 3775 Lenk
Internet: www.lenkerhof.ch
Activiteiten
Skiën
| Internet: www.weltcup-adelboden.ch
Sleeën | Internet: www.tschentenalp.ch
Iglo bouwen | Internet: www.engstligenalp.ch
Hondensleerace | Internet: www.lenk-simmental.ch
Eten en drinken
Walleg-Stube
| Rütistrasse 12 | 3775 Lenk
Internet: www.wallegg-stube.ch
Kaasfondue in iglo | Internet: www.engstligenalp.ch

Coverfoto: © Lenk-Simmental Tourismus

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *