© LTM GmbH

Muziek uit Leipzig komt kunstig tot leven in Rotterdam

Vanaf morgen kun je op het Schouwburgplein in Rotterdam genieten van de klank- en lichtinstallatie ’25 Her(t)z die muziekstad Leipzig in de kijker zet. Bedoeling is om de Duitse muziekhistorie tot leven te laten komen waar je bij staat. Wees er snel bij want de installatie blijft maar tot 23 oktober staan.

Kunst en muziek
De manier om het hart van Leipzig naar andere locaties te brengen is door middel van muziek. De Duitse stad was namelijk thuis voor een indrukwekkende lijst van legendarische muzikale meesters zoals componisten Bach, Schumann, Mendelssohn en Wagner. Kunstenaar Philippe Morvan en Leipzig musicus Mike Dietrich sloegen de handen in elkaar om de ziel van Leipzig in hun kunstinstallatie te vangen. Het prachtige resultaat is 25 Her(t)z.

25 Her(t)z
De naam van kunstinstallatie 25 Her(t)z verwijst enerzijds naar de grens waarbij geluid hoorbaar wordt – 25 Hertz is het begin van alle muziek, aldus Philippe Morvan. Anderzijds zal de installatie natuurlijk het hart beroeren alsook de stedelijke harten samenbrengen. Het kunstwerk bestaat uit 128 vlakken vol teksten en afbeeldingen die overdag de muzikale diversiteit van Leipzig zullen benadrukken. ’s Avonds wordt de sfeer van de muziekstad belichaamt door middel van wisselende licht- en klankspelen. Meer informatie over het kunstwerk is op de website van Leipzig Tourismus en Marketing (LTM) te vinden.

De kunstinstallatie © LTM GmbH

De kunstinstallatie © LTM GmbH

Leipzig reist naar Rotterdam
Door middel van de prachtige kunstinstallatie reist de muzikale erfenis van Leipzig naar het moderne Rotterdam. De samenkomst van de twee steden staat voor een interessante combinatie van het verleden en het heden – Rotterdam is immers een stad van innovatie en laat dit ook op cultureel vlak zien. Daarnaast is Nederland in Leipzig ook goed bekend doordat Nederlandse ontwerper Erick van Egeraat succesvol het auditorium van de Universiteit in de Duitse stad een metamorfose gaf.

Drukke agenda
Van 21 tot en met 23 oktober zijn bezoekers dagelijks welkom tussen 11u en 19u om de 128 vlakken van dichtbij te bekijken en ’s avonds toveren de klanken en visualisaties het plein om tot klein Leipzig. Op 23 oktober is het Kids Day en zijn beginnende muzikanten uitgenodigd om tussen 11u en 14u hun favoriete stuk van een muzikant uit Leipzig te laten horen. Als laatste is er nog een spectaculaire winactie waar elke bezoeker aan kan meedoen.

De skyline van Leipzig © LTM – Tom Schulze

De skyline van Leipzig © LTM – Tom Schulze

Winactie
Simply Saxony en LTM verloten een reis naar Leipzig. Hoe doe je mee? Upload jouw foto of video van het kunstwerk onder de hashtag #LeipzigTravel op Facebook, Instagram of Twitter. Onder alle geposte beelden van het kunstwerk onder die hashtag wordt een reis naar Leipzig voor twee personen verloot. Inbegrepen zijn een retourvlucht van Nederland naar Leipzig, twee overnachtingen voor twee personen in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt in het 4-sterren hotel InterCityHotel midden in de binnenstad van Leipzig én gratis gebruik van alle openbare vervoersmiddelen gedurende het verblijf.

Coverfoto: © LTM GmbH

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *