Halloweentijd: 4 enge Europese vakantieadresjes

Zware voetstappen op de gang, geestverschijningen of krakende deuren. Achter oude hotels en middeleeuwse kastelen gaan nog weleens verhalen schuil die je liever niet wilt horen voor je je nachtlampje uitdoet.

Chillingham Castle © Chris Vincent

Chillingham Castle © Chris Vincent

1. Chillingham Castle, Engeland
Dit kasteel uit de 12de eeuw kent een roerige geschiedenis. Enerzijds vereerden talloze middeleeuwse vorsten en krijgsheren het prestigieuze kasteel met een bezoek, anderzijds vonden krijgsgevangenen hier op gruwelijke manieren de dood, bijvoorbeeld door vierendelen, ophanging of verdrinking. Toeristen kunnen tegenwoordig deelnemen aan een ware ‘spookexcursie’ door het kasteel, de martelkamer bezoeken en wie dat durft kan er zelfs een nachtje doorbrengen. Houd de zaklamp binnen handbereik!
Meer info: www.chillingham-castle.com

2. Dragsholm Slot, Denemarken
De illustere uitstraling van oude kastelen wordt nogmaals bevestigd dankzij Dragsholm in Denemarken, een middeleeuws slot waar naar verluidt drie geesten ronddwalen. Eentje daarvan, ook wel de White Lady genoemd, zou de dochter van een edelman zijn die door haar vader werd opgesloten nadat ze verliefd was geworden op een volkse jongen. In 1930 werd een skelet in een witte jurk gevonden, maar de dochter zou nooit werkelijk zijn verdwenen… Meer info: www.dragsholm-slot.dk

Dragsholm Slot © ulterior epicure

Dragsholm Slot © ulterior epicure

3. Karosta Prison Hostel, Letland
Overnachten in een gezellige knusse sfeer is in deze Letse herberg niet aan de orde. Als voormalige militaire gevangenis herbergde het gebouw tot 1997 militaire deserteurs uit onder andere de militaire gelederen van de Nazi’s en de Sovjets. Er schijnt bovendien een geest van een vrouw rond te waren die zich zou hebben opgehangen nadat haar man in de gevangenis was geëxecuteerd. In dit hostel waan je je als een echte gevangene. Neem op de website alvast een voorproefje.

4. The Langham Hotel, Engeland
Het luxueuze, exclusieve Langham Hotel in Londen straalt niets spookachtigs uit, maar schijn bedriegt. Over dit voormalige thuisfront van de BBC gaan heel wat griezelverhalen de ronde. Zo zou een man in kamer 333 ’s nachts zijn gewekt door een geest die dreigend op zijn bed afkwam, en zou de ziel van een man die ooit zelfmoord pleegde door uit het raam te springen nog op de bovenste verdieping rondwaren. Meer info: www.langhamhotels.com

Coverfoto: © Jacek deLight-Junkie

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *