Halloween: in deze hotels griezelt het

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend. Hotels.com stelt een lijst op met de engste horrorbestemmingen en –hotels.

Op de 14de verdieping zou een geestenkind ronddwalen © Hotel Monteleone

Op de 14de verdieping zou een geestenkind ronddwalen © Hotel Monteleone

Geestenkind in New Orleans
Op de begraafplaatsen van New Orleans zijn oorlogshelden begraven die tijdens de laatste grote slag van de Amerikaanse bevrijdingsoorlog in 1812-1815 stierven. De omwonenden worden nog steeds achtervolgd door geesten van mannen, die tijdens de oorlog zijn omgekomen. Hotel Monteleone is niet voor niets één van de meest spookachtige plekken in de VS. Op de 14de verdieping dwaalt een geestenkind, als we de gasten die tijdens Halloween in het hotel verblijven mogen geloven.

Moordenaar Jack The Ripper laat nog steeds zijn sporen na © Wikimedia Commons

Moordenaar Jack The Ripper laat nog steeds zijn sporen na © Wikimedia Commons

Onopgeloste moorden in Londen
De mythe van Jack The Ripper, de man die in 1888 een reeks brute moorden op Oost-Londense prostituees op zijn naam zette, trekt nog steeds grote groepen reizigers. In de Londonse wijk Whitechapel sneed Jack the Ripper de kelen van de dames door en verminkte hij hun buiken. Veel van zijn slachtoffers zijn na hun dood teruggegaan naar het plaats delict. Nog steeds is hun aanwezigheid voelbaar in de gebouwen rond Mitre Square, zoals bijvoorbeeld het Chamberlain Hotel.

Geen hotel, maar wel een griezelplek © Wikimedia Commons

Geen hotel, maar wel een griezelplek © Wikimedia Commons

Mythes over Kopenhagen
De Kopenhaagse Kleine Molen werd gebouwd in 1783 en is de laatste molen op de oude dijk. Waar het nu deel uitmaakt van het Nationaal Museum, leefde er voorheen een echtpaar tot hun dood in 1900. Naar verluidt spoken zij er nog steeds rond ’s nachts. Ook rond het Trekroner fort schijnt het te spoken. Het fort werd gebouwd in 1713 en ligt op een klein eiland bij de ingang van de Kopenhaagse haven. De vestigingswerken werden gebruikt om Denemarken te beschermen tegen externe vijanden. Nu is het een hotspot voor Deense spookjagers, die daar spirituele aanwezigheid en huilgeluiden hebben waargenomen.

Een expertenteam kwam hier zelfs al op spoken jagen © Hotel Pavillon

Een expertenteam kwam hier zelfs al op spoken jagen © Hotel Pavillon

Ondergrondse spoken in Parijs
De meeste reizigers associëren Parijs met liefde, maar onder de stad ligt een uitgebreid stelsel van meer dan 300 km aan ondergrondse gangen, assen en catacomben, waarvan sommigen werden gebruikt als begraafplaats. Toeristen kunnen met Halloween een huiveringwekkende rondleiding krijgen, waarbij bovennatuurlijke verschijningen de gasten van de ondergrondse galerijen schijnen aan te raken. Ook in het Franse spookhotel Le Pavillon vinden veel onverklaarbare gebeurtenissen plaats. Zelfs zoveel dat het management eerder een team van experten inschakelde om de paranormale activiteiten te onderzoeken.

Wie wil overnachten in dit kasteel, heeft best stalen zenuwen © Willie Lyall

Wie wil overnachten in dit kasteel, heeft best stalen zenuwen © Willie Lyall

Bloederig verleden van Edinburgh
Rond het Greyfriars kerkhof in Edinburgh is de beroemde Bloody Mackenzie begraven. De legende vertelt dat de bloederige Mackenzie de wereld bereisde op zoek naar nieuwe methodes om zijn gevangenen te martelen. In de jaren ’90 is zijn graf verwoest door een zwerver en sommigen beweren dat het de geest weer tot leven heeft gewekt. In een klein stadje op 20 km afstand van Edinburgh, ligt ook het Dalhousie Castle Hotel, waar het niet pluis schijnt te zijn.

Niet voor niets kozen de makers van 'The Exorcist' voor deze 'sfeervolle' buurt © Marie via Flickr

Niet voor niets kozen de makers van ‘The Exorcist’ voor deze ‘sfeervolle’ buurt © Marie via Flickr

De exorcist in Washington
In Washington D.C. staat George Town, één van de oudste en meest prestigieuze universiteiten in het land. In de straten rond de universiteit werd de legendarische horrorfilm “The Exorcist” opgenomen. Lafayette Square staat bekend om de onverklaarbare gebeurtenissen, die worden toegeschreven aan spoken en geesten. Ook in het Omni Shoreham Hotel wordt flink gegriezeld. Gasten horen vreemde geluiden in de lege gangen en lampen en televisies gaan uit zichzelf aan en uit. Angsthazen kunnen maar beter niet de zogeheten spookwoonkamer 807 boeken.

Bron: Hotels.com

Coverfoto: © Scott Rackers

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *