Canada opent langste fietsroute ter wereld

In 2017 wordt Canada 150 jaar en niet toevallig ziet de langste fietsroute van het land én van de wereld het levenslicht. De grotendeels autovrije route doorkruist het land van kust tot kust.

Met het jubileumjaar 2017 in zicht heeft het land van de esdoornsiroop reden genoeg om inwoners en toeristen te verwennen. Eerder raakte al bekend dat alle nationale parken gratis toegankelijk zullen zijn, nu blijkt dat Canada volgend jaar beschikt over de langste fietsroute ter wereld.

24.000 km
The Great Trail, waar al sinds 1992 aan gewerkt wordt, verbindt bestaande fietsroutes met elkaar en zal meer dan 24.000 kilometer lang zijn. Zo’n 87 procent van de route is al compleet en maakt het al mogelijk om van stad naar stad te fietsen. Het grootste deel is bovendien autovrij.

Outdoor- en winteractiviteiten
Vooral voor fietsers is de route uiterst geschikt, maar het leent zich ook uitstekend voor andere outdooractiviteiten zoals wandelen en paardrijden en wateractiviteiten, met name kajakken of raften, zal je er kunnen beoefenen. In de winter kan je er zelfs skiën en sneeuwscooterrijden.

Zin om te vertrekken? Op de website kan je een interactieve kaart bekijken.

Foto: © The Great Trail

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *