150 jaar Canada: de hotspots in een notendop

Canada blaast 150 kaarsjes uit in 2017. Hoog tijd dus om dit gigantische land te ontdekken. Ruige kustlijnen, eindeloze nationale parken, levendige steden en een voordelige wisselkoers vat een trip naar dit Noord-Amerikaanse land goed samen.

Belgen reizen graag naar Canada, althans volgens touroperator Connections. Als 2 jaar op rij noteerde de Belgische reisorganisatie een forse stijging naar het tweede grootste land ter wereld. In 2015 bezochten we het meest de provincie Quebec. Maar er valt nog meer te zien. Nu het land volgend jaar 150 jaar bestaat en de Canadese dollar erg laag staat, rest er geen enkele reden meer om de oceaan niet over te steken.

Overweldigende natuur
Wie naar Canada trekt, geraakt niet uitgekeken op de prachtige natuur en spectaculaire bergen. De uitgestrekte landschappen en natuurgebieden zijn onaangetast doordat het land zeer dun bevolkt is. Canada vormt dan ook het perfecte land om met de camper door te trekken, want zo zie je de meest adembenemende panorama’s.

Canada: Vancouver Island waar je orka's kan zien

Canada: Vancouver Island waar je orka’s kan zien © Connections

Klassiekers
De trekpleister bij uitstek bevindt zich in het westen aan de Rocky Mountains: Banff National Park. Dit park beslaat een gebied van bijna 7000 km2 en wordt gekenmerkt door de plaatsen Banff en Lake Louise. De verschillende gletsjers, meren, skigebieden, rivieren en bergen laten je sprakeloos. Andere hotspots in Canada zijn Vancouver Island, waar je orka’s kan spotten, en Jasper National Park. Ook het spectaculaire skigebied Whistler Mountain en de wereldberoemde Niagara Falls mogen niet op het lijstje ontbreken.

Canada: Toronto vanuit de lucht

Canada: Toronto vanuit de lucht © Mitul Shah

Bruisende steden
Tussen al die natuur zou je haast vergeten dat Canada ook straffe steden heeft. Vancouver, vooral bekend door de parken, is een levende stad. Terwijl de hoofdstad Ottawa met zijn Europese charmes gekenmerkt wordt door statige gebouwen, nationale schatten en musea. Toronto is dan weer het ‘New York van Canada’, met de bekende CN Tower die de skyline van de stad afmaakt en de tientallen unieke wijken waar je kan shoppen. Montréal, na Parijs de grootste stad met Franssprekenden ter wereld, en de versterkte stad Quebec baden dan weer in Frans romantisme.

Canada: de wereldbekende Niagara Falls

Canada: de wereldbekende Niagara Falls © Yuval Idan

Nieuwe regels
Belangrijk om te weten is dat Canada sinds maart 2016 zijn visa-regels heeft gewijzigd. Alle reizigers, ook Belgische, moeten nu over een elektronische reisautorisatie (eTA) beschikken. Die kost 7 Canadese dollar of 4,5 euro. De eTA kan je voor het vertrek online aanvragen waarna je automatisch een bevestigingsmail ontvangt. Het document is dan elektronisch gelinkt aan je paspoort en vijf jaar geldig. De Canadese overheid wil hiermee alle reizigers die het land aandoen controleren en onderzoeken of ze aan de toelatingsvoorwaarden om binnen te komen voldoen.

Voor meer informatie over vakantiebestemming Canada, rondreizen en boeking: www.connections.be

Coverfoto: © Jason Hatfield

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *