Brussels Airlines vliegt vanaf maart naar Armenië

Brussels Airlines vliegt vanaf maart naar Armenië

Vanaf volgend voorjaar voegt Brussels Airlines de Armeense hoofdstad Jerevan aan haar netwerk toe. Het wordt een rechtstreekse verbinding tussen België en Armenië. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij.

1 tot 2 vluchten
De verbinding vindt één keer per week plaats met een heenvlucht op vrijdag en een terugvlucht op zaterdagochtend. In juli en augustus zullen er twee verbindingen per week worden voorzien. Een heenvlucht op dinsdagavond en een terugvlucht op woensdagochtend staan dan ook op de planning.

“Goed nieuws”
“Met de nieuwe rechtstreekse vlucht komt Brussels Airlines tegemoet aan de belangrijke marktvraag van onder meer de Armeense diaspora in ons land en in de buurlanden”, klinkt het in een persbericht. “De nieuwe route is ook goed nieuws voor enkele Belgische touroperators en reisagenten die toeristische reizen naar Armenië verzorgen.”

5 uur vliegen
De reistijd Brussel-Jerevan bedraagt 4,5 à 5 uur vliegen. De republiek Armenië ligt in de Zuidelijke Kaukasus. Er wonen zo’n 3 miljoen mensen, van wie ongeveer een derde in de hoofdstad. Het land grenst aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije.

Foto: © Artur Devrikyan

Leave a Comment