Brussels Airlines vliegt binnenkort naar India

Brussels Airlines vliegt binnenkort naar India

Vanaf maart 2017 zal Brussels Airlines 5 keer per week naar het Indische Mumbai vliegen vanuit Zaventem. Het zal de eerste keer zijn dat de luchtvaartmaatschappij landt op het Aziatische continent. Dankzij de nieuwe route creëert Brussels Airlines maar liefst 200 extra jobs.

Sinds het Indiase Jet Airways eind maart Brussels Airport inruilde voor Schiphol, kon je vanuit België niet meer rechtstreeks vliegen naar Mumbai en Delhi. Tot een jaar later dus, want Brussels Airlines beslist nu zelf om 5 rechtstreekse vluchten aan te bieden naar de luchthaven Chhatrapati Shivaji in Mumbai. De ticketverkoop start in september.

Economische metropool
Mumbai, hoofdstad van de staat Maharashtra, ligt aan de westkust van India en telt zo’n 20 miljoen inwoners. De stad, die tot 1995 Bombay heette, is de thuis van alle grote Indische financiële instituties en bedrijven. Daarnaast ligt hier het maritieme centrum van het land, ontstond hier de beroemde Bollywood filmindustrie en vormt het het hart van vele andere economische sectoren zoals IT of farmacie.

De vraag naar rechtstreekse vluchten was hoog. Met meer dan 50.000 passagiers per jaar vormt Mumbai de derde belangrijkste intercontinentale bestemming vanuit België. Bovendien reizen Indiërs nu makkelijker via Brussel naar de rest van Europa.

Meer info: www.brusselsairlines.com

Foto: © Stat Times

Leave a Comment