10 procent meer Belgen op citytrip

Met al haar verlengde weekends staat de maand mei elk jaarlijks in het teken van citytrips. Maar dit jaar groeit het aantal vliegvakanties met bijna 10 procent ten opzichte van 2015. De grootste vakantiedrukte vindt meestal plaats tijdens het hemelvaartweekend.

Later boeken
De Belg maakt gretig gebruik van de verlengde weekends in mei om een nieuwe stad te verkennen. Zo is het aantal citytrips deze maand met bijna tien procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Wat het boeken betreft: dat gebeurt steeds later. Dit jaar boekte 37 procent zijn vliegticket in de laatste vier weken voor vertrek. Vorig jaar was dat nog 32 procent.

5 populairste bestemmingen
Weinig verrassing in het lijstje van meest gekozen steden, behalve Berlijn. Die kwam vorig jaar niet in de top 5 voor. Tegenover vorig jaar is er ook een opmerkelijk stijgende vraag voor Dublin en Berlijn. New York dat vorig jaar tot de sterkste stijgers behoorde, daalde dit jaar met 33 procent ten opzichte van 2015. De klassieke bestemmingen in Zuid-Europa blijven uitstekend scoren tijdens de meimaand:

  1. Barcelona
  2. Lissabon
  3. Malaga
  4. Rome
  5. Berlijn

Vliegen vanaf Nederland
De actuele problemen op Brussels Airport door verscherpte veiligheidscontroles brengen de Nederlandse luchthavens Amsterdam Schiphol en Eindhoven op de voorgrond. Zo verdubbelde deze maand het aantal boekingen vanaf Schiphol. Eindhoven Airport laat zelfs een verdrievoudiging zien. Dit blijkt uit gegevens van online reisagent CheapTickets.be. Ook Düsseldorf en Charleroi lijken te profiteren van de chaotische situatie op Zaventem.

3 uur op voorhand
Volgens Aniek Augustijn, Commercieel Manager van CheapTickets.be, verloor Brussels Airport 6 procent marktaandeel ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. ‘In april was er zelfs een daling van 13,5 procent. Daar is dus een duidelijke link te leggen met de aanslagen op Zaventem.’ Sinds de heropening van de luchthaven zijn er lange wachtrijen door strengere veiligheidscontroles. Ondanks een recente versoepeling lijken de problemen vooralsnog niet voorbij. ‘Het advies is nu om drie uur voor vertrek naar de luchthaven te komen, maar niet te ver daarvoor’, zegt Augustijn.

Bron: CheapTickets.be

Foto: © Luciano Mortula

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *