Belgisch vliegtuig landt als eerste op eiland van Napoleon

Op 13 juli landden voor het eerst drie toeristen op Sint-Helena, een klein eiland gelegen in het midden van de Atlantische Oceaan en waar Napoleon zijn laatste jaren in ballingschap doorbracht. De eer was weggelegd voor een toestel van het Antwerpse luchtvaartbedrijf The Aviation Factory.

Per boot bereikbaar
Sint-Helena ligt ten midden van de Atlantische Oceaan, op zo’n vier uur vliegen van het Afrikaanse continent. Tot voor kort was het eiland waar Napoleon stierf enkel over zee bereikbaar, want een luchthaven lag er niet. De Britse overheid besliste in 2011 om er een vliegveld aan te leggen, ondanks weinig vliegtuigen het vliegbereik en de capaciteiten hebben om naar Sint-Helena toe te vliegen en er te landen en op te stijgen.

Belgische primeur
Het was dan ook een klein toestel van het Antwerpse luchtvaartbedrijf The Aviation Factory dat de eer kreeg om de nieuwe landingsbaan op het eiland als eerste uit te testen. 3 toeristen arriveerden op 13 juli op de tarmac. Hun vlucht steeg op in Lomé, de hoofdstad van Togo omstreeks 8u30 en landde zo’n 4 uur later op Saint Helena Airport.

Napoleons laatste thuis
Sint-Helena is vooral bekend omdat Napoleon er de laatste jaren van zijn leven, na zijn nederlaag in Waterloo in 1815, heeft doorgebracht. Hij overleed er in ballingschap op 5 mei 1821. Zijn residentie, Longwood House, is nu als museum te bezichtigen. Met de ingebruikname van Saint Helena Airport wil men het eiland een economische en toeristische boost geven.

Foto: © Charter World

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *