Beleef de herfst 5 x anders in New York

Met de kleuren van de boomtoppen en de dalende temperatuur verleidt New York City zijn bezoekers om de stad te komen ervaren in de herfst. Wandel door de bladeren in één van de 1.700 parken of fiets door de verschillende wijken, alle vijf de stadsdelen hebben namelijk iets heel speciaals deze tijd van het jaar!

Central Park in Manhatten

Central Park in Manhatten

Manhattan: op het water…
Het uitgestrekte Central Park is de plek om te genieten van het prachtige uitzicht van alle verkleurde bladeren. Central Park Conservancy biedt verschillende tours aan, met of zonder gids, waardoor je jouw tijd in het park optimaal kan gebruiken zonder hoogtepunten te missen. Een andere manier om het ultieme herfstmoment te beleven is door een kijkje te nemen bij het Central Park Boathouse. Hier kun je heerlijk dineren met uitzicht op het meer, genieten van een gondeltour of er zelf op uit gaan in een gehuurde roeiboot. Zelf het water op niks voor jou? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een model zeilboot te huren bij Sail the Park. De races die hiermee worden gehouden op Central Park’s Conservatory Water zijn al meer dan 140 jaar een traditie.

Central Park Boathouse

Central Park Boathouse

…of in het park?
Friends of the High Line neemt je mee naar Manhattans West Side, verschillende wandelingen geïnspireerd door het najaar kun je met deze organisatie ondernemen. Hun Wildlife Tour en de Garden Tour zijn beide een uitgesproken kans om een glimp op te vangen van alle prachtige herfstkleuren in dit deel van de stad. Aan de andere kant, in Midtown, kunnen bezoekers van Bryant Park de hele maand oktober gratis mee op tours die je meer leren over de vogels van het park.

The Bronx: volle agenda
Wist je dat je in de Bronx allerlei avonturen kan beleven? De Bronx River Alliance biedt verschillende kano-, fiets- en wandeltours aan. Waaronder de Full River Paddle op 15 oktober en de jaarlijkse Tour de Bronx op 23ste van diezelfde maand. De New York Botanical Garden heeft ook iets leuks op de agenda staan voor dit najaar. Aki Matsuri, een Japanse herfstviering, zal plaatsvinden in het weekend van 15 en 16 Oktober.

Fietsen op de Brooklyn Bridge

Fietsen op de Brooklyn Bridge

Brooklyn: fietsen, fietsen, fietsen!
Omgeven door mooie wateren en historische parken, bied Brooklyn veel manieren om volop te genieten van de herfst. Bezoekers kunnen kiezen voor een klassieke- of sunsetfietstour via Get Up and Ride. Ook Citibike biedt de mogelijkheid om Brooklyn al fietsend te verkennen. Kijk uit over de iconische skyline vanuit Brooklyn Bridge Park of bezoek Prospect Park. Hier kun je trouwens naast fietsen, ook genieten van lekkere bites van een van de 100 verkopers bij Smorgasburg.

Queens County Farm

Queens County Farm

Queens: terug naar de bron
De combinatie van het optimale herfstgevoel met een stukje geschiedenis is te vinden in Queens. Bezoekers kunnen deelnemen aan de World’s Fair Bike Tour georganiseerd door Bike New York op 30 oktober. Deze tocht leert je meer over de fascinerende constructies die gebouwd zijn voor de World’s Fair van 1964. Voor een familievakantie naar de Big Apple is er ook genoeg te beleven. Zo kun je bij Queens County Farm Museum elk weekend ronddwalen in het Amazing Maize Maze. Dit gigantische maisdoolhof zit vol met aanwijzingen en op te lossen puzzels. Bovendien kun je hier je eigen pompoen uitzoeken.

Het groene eiland Staten Island

Het groene eiland Staten Island

Staten Island: groene gordel
Als groenste stadsdeel, heeft Staten Island vele mogelijkheden die outdooractiviteiten met de herfst combineren. Historic Richmondtown presenteert het Great American Harvest Fest op 23 oktober, een festival dat het America van de 19e eeuw viert. Een gratis shuttle naar Decker Farms voor het traditionele pompoenen rapen gaat ook vanaf hier. De ‘hidden gem’, de Greenbelt, wordt benadrukt in Cititrek’s Forever Wild Greenbelt Tour. Deze excursie is de uitgesproken kans om prachtige foto’s te nemen van de omgeving en meer te leren over het belang dat het stadsdeel heeft bij Greenbelt.

Foto’s: © Angelo Ferraris | Sam Yee | Bhargava Chiluveru | Kate Adamick | crainsnewyork | Realgar

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *