10 redenen om ’s winters naar Oman te gaan

Als geen ander land beheerst het sultanaat Oman de kunst van het verleiden, met zomerse temperaturen in hartje winter. Oman is de reisbestemming bij uitstek voor een wintervakantie, om de batterijen weer op te laden of om te ontsnappen aan de koude en nattigheid thuis.

Mooi weer!
De gemiddelde dagtemperatuur aan zee, van november tot maart, schommelt rond 30 graden en gedurende de nacht koelt het af naar een aangename 18 graden. In de bergen liggen de temperaturen iets lager en de temperatuur van het zeewater schommelt rond 25 graden. Onze winter is daarom de beste periode om Oman te bezoeken Nog niet overtuigd? Lees even verder!

1. Vakantie met een goed gevoel
Oman is een veilige oase in het soms rumoerige Midden-Oosten. Je kunt er zelfs op een individuele manier probleemloos rondreizen. Dat komt door de vriendelijke en gastvrije bevolking en door de wijd verspreide kennis van het Engels.
TIP: de lokale bevolking stelt het erg op prijs als je enkele woorden Arabisch kunt spreken. Bijvoorbeeld: Ana min Beldjika (ik kom uit België) en Sjoekran (dank u wel).

2. Kwaliteitstoerisme
De toeristische infrastructuur van Oman is bekend om zijn degelijkheid. De hotelinfrastructuur is kwalitatief hoogstaand en de service uitstekend. Door jarenlange ervaring met toerisme weet men de vakantiegangers op een correcte manier te ontvangen.
TIP: logeer eens een nachtje in een bedoeïenentent, een sprookje uit duizend en één nacht, compleet met hemelbed.

3. Makkelijk bereikbaar
Een vliegreis naar Oman verloopt vlot. Met OmanAir vlieg je rechtstreeks vanuit Parijs naar Muscat. Goede verbinding is er vanuit Brussel met Emirates, Etihad, Qatar, Turkish, SWISS of Lufthansa.
TIP: tijdig boeken = voordelig reizen

Logeer in een resort om ten volle te genieten van de wellnessfaciliteiten © Pixabay

Logeer in een resort om ten volle te genieten van de wellnessfaciliteiten © Pixabay

4. Makkelijk bereisbaar
Oman heeft een zeer goed wegennet, zowel langs de kust, door de woestijn als in het bergachtige binnenland. Vanuit de hotelresorts is er een groot aanbod begeleide excursies en het is perfect mogelijk om Oman te bereizen met een huurauto.
TIP: wil je Oman op een originele manier ontdekken? Volg dan de Wierookroute met start in Salalah en reis verder langs tal van sites die door UNESCO als werelderfgoed zijn erkend.

5. Relax
Ver weg van de winterse kou en de nattigheid in België kun je in Oman de batterijen weer opladen. Heerlijk ontspannen kan in luxe resorts met de meest moderne wellnessfaciliteiten, zowel aan zee als in het binnenland.
TIP: kies een luxe resort op een steenworp van de internationale luchthaven van Muscat: Millennium Hotel, Chedi, Crowne Plaza, Shangri La, Al Bustan of Sifawi.

6. Actief
Voor actieve recreanten biedt Oman een waaier aan mogelijkheden, niet alleen voor rustige genieters maar ook voor zij die van een uitdaging houden. In de bergen kun je fantastische tochten maken en s’ avonds nagenieten in een droomhotel.
TIP: logeer in het recent geopende Alila Jabal Akhdar, tweeduizend meter boven de zeespiegel, midden in de imponerende bergwereld.

Koop leuke souvenirtjes voor het thuisfront op lokale marktjes © Pixabay

Koop leuke souvenirtjes voor het thuisfront op lokale marktjes © Pixabay

7. Zon en zee
De kust van Oman is 3.160 km lang. Vanuit verschillende resorts maak je uitstappen naar de hoofdstad Muscat. Een vakantie aan de Arabische Zee is veel meer dan luieren en zonnen want Oman is ideaal om te snorkelen, duiken, surfen, zeilen en kajakken.
TIP: ga met een groep naar Oman en charter een luxe-boot.

8. Natuur en cultuur
Reisprogramma’s in Oman zijn fascinerend omdat ze natuurschoon en culturele rijkdom met elkaar combineren. Oman heeft het allemaal: zee, woestijn, bergen, oases én een schatkamer vol cultuurhistorische rijkdommen.
TIP: bezoek het Fort van Nizwa en beleef vijfhonderd jaar Omaanse geschiedenis.

9. Lekker eten
Oman kent een bijzonder gevarieerde keuken met invloeden uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Geniet van rijst, kip, vis, lamsvlees gekruid met kardemon, saffraan en kurkuma. Hou je van tropisch fruit, dan zit je hier goed.
TIP: proef de bijzondere vissoorten zoals kingfish en haai.

10. Fantastische souvenirs
Wil je voor vrienden of familie thuis iets verrassends meebrengen, dan vind je in Oman heel leuke en mooie souvenirs. Een greep uit het aanbod: gevlochten manden, kromdolken (khanjar) en zwaarden, zilveren sieraden, tapijten, rozenwater, wierook, henna, dadels, stoffen en Halwa (zoetigheid).
TIP: souvenirs van goede kwaliteit koop je in de Omani Heritage Gallery in het Fort van Nizwa en het Qurm Shopping Centre in Muscat.

Meer info: www.visitoman.be

Coverfoto: © marypink

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *