Onvergetelijk Vietnam in 7 tips

Vietnam is voor backpackers en hippe vogels die zin hebben in een soloreis, zo lijkt het wel. Maar behalve de betaalbaarheid, is het ook de ideale locatie voor een verre reis met het gezin. De natuur, cultuur en geschiedenis zijn er indrukwekkend en het eten is er om vingers en duimen van af te likken. Altijd iets te doen daar, dankzij 7 tips!

Het legendarische gerecht Pho. © Gabe Torney

Het legendarische gerecht Pho. © Gabe Torney

Eet op straat
Het maakt niet uit waar je bent in de wereld, als het eten goed is, komt alles in orde. Zowel het Vietnamese eten op straat als in de restaurants stellen niet teleur. Eigenlijk is de beste plek om in Vietnam iets te eten in kleine, plastic stoelen langs het voetpad. Of je nu komt voor hun legendarische ‘pho’, ‘bun ca’ (op vis en varken gebaseerde soep) of ‘bun cha’, gegrild varkensvlees met rijstnoedels, kruiden en een dipsausje, de Vietnamezen verwelkomen je altijd met een hartverwarmende glimlach.

Het War Remnants Museum. © Tue Nguyen

Het War Remnants Museum. © Tue Nguyen

Herbeleef hun geschiedenis
Turbulent en complex zijn de beste trefwoorden om de geschiedenis van Vietnam te omschrijven. De kolonialen invloeden zie je nog erg duidelijk in de straten van het land, net zoals de nasleep van de Vietnamoorlog. Je wordt er steeds aan herinnerd in musea en door monumenten, maar ook door de verhalen van overlevenden en van de overwegend jonge bevolking. Voor wie zich graag onderdompelt in de geschiedenis van een land, komt zeker aan z’n trekken in Vietnam.

De ingang van de Literatuurtempel. © Huy Nguyen Tuan

De ingang van de Literatuurtempel. © Huy Nguyen Tuan

Bewonder hun architectuur
In Vietnam zijn er talloze goed bewaarde tempels te vinden die verhalen vertellen van wel honderden jaren oud. De Literatuurtempel in hoofdstad Hanoi eert de Chinese wijsgeer Confucius en eigenlijk scholieren in het algemeen. Ze werd gebouwd in 1070 en fungeerde als de eerste universiteit ooit in Vietnam. Verder vind je er ook verschillende stelae, uit één stuk steen of hout gehouwen pilaren of tabletten, die de verworvenheden van grote geleerden doorheen de jaren herdenken.

Bootje varen op de Mekong. © Nadeesha Cabral

Bootje varen op de Mekong. © Nadeesha Cabral

Bevaar de Mekongdelta
In het zuidwesten van Vietnam mondt de rivier Mekong uit in de Zuid-Chinese Zee, wat een prachtig zicht oplevert. Hoe vaak je ook al op de Mekongdelta hebt gevaren in een bootje, het blijft een unieke en betoverende ervaring.

Het strand van Mui Ne. © Puripat Lertpunyaroj

Het strand van Mui Ne. © Puripat Lertpunyaroj

Chill op het strand
Iets waar eigenlijk weinig aandacht aan geschonken wordt, zijn de stranden van Vietnam. Ze zouden kunnen verwarren met die van Cambodja of Thailand, maar zijn zeker niet minder mooi. Nha Trang en Mui Ne krijgen de meest toeristen op bezoek, maar ook Doc Let charmeert mateloos. Con Dao en PHu Quoc vormen een van de mooiste eilanden in Zuidoost-Azië. Zeker een bezoek waard wanneer je naar Vietnam reist.

De Son Doong grot. ©  National Geographic

De Son Doong grot. © National Geographic

Speel Tarzan in de grot
De grootste grot er wereld ligt in Vietnam en is Son Doong Cave. Ze ligt in een nationaal park vlak bij de grens met Laos en biedt onderdak aan een heus tropisch regenwoud. De plek waar de avonturier in jou zonder twijfel naar boven komt.

Een leuk souvenirtje vind je overal langs de straat. © Sam Burton

Een leuk souvenirtje vind je overal langs de straat. © Sam Burton

Koop die souvenirs
Vietnam is een populaire bestemming bij reizigers met een klein budget. Of de munteenheid nu schommelt of niet, het blijft er goedkoper dan in andere Zuidoost-Aziatische landen. Dus, profiteer ervan!

Coverfoto: © Cristal Tran

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *