Nieuw Zweeds ijshotel vanaf 2017 hele jaar open

Het Zweedse ijshotel, dat elk jaar in de winter open gaat en in het voorjaar smelt, wil vanaf 2017 het hele jaar gasten ontvangen. In november staat de opening gepland van Icehotel 365, een nieuwe met zonnepanelen gekoelde accommodatie.

Middernachtzon
Icehotel 365 komt naast het traditionele ijshotel in Jukkasjärvi, 200 kilometer boven de poolcirkel. Het seizoenshotel trekt elke winter tienduizenden gasten, die veelal komen om het Noorderlicht te zien. Bezoekers die de Middernachtzon willen meemaken, de zomerperiode waarin de zon niet ondergaat in Zweden, kunnen vanaf volgend jaar in Icehotel 365 terecht, laat Yngve Bergqvist weten, de bedenker van beide hotels.

De slaapkamers in het ijshotel zijn telkens kunstig afgewerkt

De slaapkamers in het ijshotel zijn telkens kunstig afgewerkt

Kunstkamer
Het permanente hotel krijgt negen luxe hotelkamers, elk met sauna en badkamer, en elf kunstkamers gemaakt door artiesten uit de hele wereld. De temperatuur in het nieuwe hotel is gedurende het hele jaar 5 graden onder nul. Om het te koelen, worden zonnepanelen gebruikt.

Zonnepanelen
Het idee om een permanent ijshotel te openen, speelde al langere tijd bij het bedrijf. Pas sinds kort is de technologie zo ver ontwikkeld dat dit mogelijk is met het gebruik van duurzame energie. Het Zweedse bedrijf Solkompaniet levert de zonnepanelen. “De Middernachtzon creëert unieke omstandigheden om elektriciteit te produceren via zonne-energie. We kunnen nu de hele nacht energie opwekken”, zegt Jon Malmsten, adviseur bij Solkompaniet.

Foto’s: © IJshotel Jukkasjärvi

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *