Little Rock Lake trotseer je in vogelvlucht

Toe aan wat adrenaline? Dan is Little Rock Lake, een nieuw outdoor park in de regio Småland, in het zuidoosten van Zweden, een aanrader! Hier vind je de langste zipline van Noord-Europa die je tot op 52 meter aan 70 kilmeter per uur naar beneden doet zoeven. Onder je voeten ze je niets meer dan prachtige natuurlandschappen passeren.

Elk zijn tempo
Bij Little Rock Lake is iedereen welkom, of je nu gaat voor een adrenalinekick of juist iets minder spektakel wilt beleven. Daarom heeft het park drie avontuurlijke tochten met ieder hun eigen moeilijkheidsgraad uitgezet. De meest makkelijke route is 1.000 meter lang en bestaat uit zeven ziplines, die via stopplaatsen met elkaar zijn verbonden. Dit avontuur duurt ongeveer twee uur. De ‘black tour’, voor diegenen die een grotere uitdaging zoeken, is 1.684 meter lang en bestaat uit negen ziplines. Tussendoor loop je over hangbruggen en beklim je verschillende torens en een rotswand met een gemonteerd systeem aan trappen. Voor de echte waaghalzen is er een zipline met de passende naam ‘Kamikaze’. Deze route is ruim twee kilometer lang en duurt ongeveer vier uur.

Little Rock Lake: waar ziplines het te volgen pad vormen. © Sweden Zipline

Little Rock Lake: waar ziplines het te volgen pad vormen. © Sweden Zipline

Activiteiten bij de deur
Bij Little Rock Lake kun je zelfs overnachten in het bos. Neem je eigen tent mee of huur er een met houtkachel. Ga je voor het ultieme uitzicht? Dan is de SkyRoom in één van de torens, die onderdeel is van de zipline route, een aanrader. Je slaapt op 15 meter hoogte waarbij je uitkijkt over de Zweedse bossen en meren. Meer ideeën nodig? Je kunt onder meer terecht bij een 15 meter hoge klimtoren, ga een middagje krabvissen, bezoek een mijn of ga abseilen in een grot. De omgeving ontdek je bovendien per fiets. Pak de mountainbike en ga voor één van de vele fietsroutes.

Praktisch
De veilige ziplines (altijd gaat er een gids mee) zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar waarbij je minstens 35 kilo moet wegen. Kleine kinderen die dit gewicht niet hebben, kunnen als tandem mee met de gids. In de maanden juli en augustus is het park de gehele dag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie en tarieven op www.swedenzipline.com/en.

Coverfoto: © Camilla Söderlin

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *