Waarom een riviercruise wel een goed idee is

De ene riviercruise is de andere niet. Dat weet niemand beter dan rivercruises.be. De gespecialiseerde touroperator heeft net een nieuwe 100-pagina’s dikke papieren brochure uitgebracht, met een spectaculair aanbod aan riviercruises. Wij lichten een tipje van de sluier. Wedden dat je overtuigd wordt?

Een riviercruise, of een cruise in het algemeen, doet vaak het beeld opwekken van een dek vol gepensioneerden of luierende luxepaardjes. Maar niets is minder waar. Tegenwoordig verjongt het doelpubliek steeds meer en dat is niet toevallig. De moderne riviercruisepassagier is actiever, en weet het goede leven te appreciëren. De hele dag aan het zwembad hangen hoeft helemaal niet dankzij z’n uitgesproken interesse voor de cultuur en de geschiedenis van de bestemming. De cruisereiziger vandaag wil op pad gaan!

Maar wat maakt een riviercruise dan zo bijzonder?
1. Het is feeëriek om vanop het water rustig de landschappen voorbij te zien glijden. Er is altijd wat te zien. Het varen op rivieren doet iets met een mens. Het aparte ritme creëert een heerlijk relaxerend gevoel.
2. Een riviercruiseschip is als een boetiekhotel, maar elke dag word je wakker op een andere plaats, zonder dat je moet zwoegen met koffers. Het is er nooit druk en er is een vriendelijke, ongecompliceerde sfeer.
3. Heerlijk eten is een van de basiskenmerken van riviercruises. De grote panoramische ramen van de restaurants en de bars geven elk diner een extra dimensie door het zicht op het voorbij kabbelende water.
4. Elk bemanning weet precies hoe ze het de gasten naar hun zin kunnen maken. Door het kleine aantal passagiers is de service veel persoonlijker.
5. Grote rivieren zijn vaak de culturele en historische slagader van de regio’s waar ze doorheen stromen. Er valt zoveel te ontdekken, van beroemde wijngaarden en imposante kastelen tot de mooiste kunststeden.
6. Nog nooit werd zoveel geïnvesteerd in nieuwe schepen als in de riviercruise sector. De meeste schepen zijn nieuw of erg jong.

Een riviercruise komt langs de mooiste plekjes in Europa. © Ivan Tykhyi

Een riviercruise komt langs de mooiste plekjes in Europa. © Ivan Tykhyi

Waarheen? Niet ver!
Als je de nieuwe brochure van www.rivercruises.be openslaat zijn de mogelijkheden verbazend. Naast de klassieke Rijn– en Moezelcruises kan je praktisch op alle grote waterlopen van Europa een aantal verschillende schepen vinden. Zo vaar je in Frankrijk op de Seine, de Rhône of de Gironde met wijnstreek van Bordeaux. In Portugal wijst de Douro dan weer de weg. Een must-do is de Donau, die maar liefst door tien landen stroomt. Er zijn heel wat verschillende schepen, met verschillende reisformules. De Wolga brengt je tot slot van Moskou naar Sint-Petersburg.

Mag het wat verder?
Nieuw zijn de fantastische cruises in Azië, Afrika en Amerika. Om  Cambodja en Vietnam te ontdekken is een Mekongcruise ideaal. Het kleurrijke India wordt dan weer vergezeld door de Ganges. De Yangtze en de Irrawaddy zijn rivieren waarop je respectievelijk China en Myanmar kan exploreren. In zuidelijk Afrika zijn er cruises op de Zambesi rivier, in combinatie met safari’s, de Victoria watervallen en Kaapstad of Johannesburg. En avontuurlijk cruisen op de Amazone kan dan weer om Peru te exploreren.

Meer info: www.rivercruises.be

Coverfoto: © Dorde Micovic

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *