Sportieve gezinsvakantie in Tirol

Reisreporter Annemie trok naar het Stubaidal in Tirol om er te genieten van de zon en de eeuwige sneeuw. In de zomer kun je hier met de rugzak de hellingen trotseren en genieten van adembenemende landschappen. En na een flinke wandeling kruip je onder de wol in een gezellig familiehotel.

Het Adler Hotel

Het Adler Pension

Knus onderdak bij hartelijk koppel
Midden in het Stubaidal ligt een gezellig familiehotel dat door een gastvrij koppel wordt gerund. Gastheer Harry  verwelkomt ons gezinnetje in het Adler Pension terwijl Marita achter de kookpotten staat. Het ontbijtbuffet bevat  broodjes, allerlei soorten beleg, vers fruit en eitjes naar keuze. Zo hebben we genoeg energie voor een stevige wandeling in de bergen. Na die inspanning wacht ons een heerlijke sauna en verwarmd binnenzwembad. Iedere avond verrast de gastvrouw ons met een eenvoudig maar lekker driegangenmenu.

Zonnebaden op de Top van Tirol
Na een busrit van een uurtje komen we aan in liftstation Mutterberg. Van daaruit geraken we via drie opeenvolgende kabelbanen tot op 3.210 m hoogte. Toch even een fleecetrui aantrekken als we op het platform genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Ondanks de lage temperatuur op de Top van Tirol (4°C!) is het heerlijk vertoeven in het zonnetje op de ligstoelen. Vergeet vooral je zonnebril niet om optimaal van het uitzicht te genieten.

Genieten van het uitzicht

Genieten van het uitzicht

Spectaculaire rodelbaan
Na een stevige klim tot berghut Koppeneck, waar we een kleine lunch verorberen, wacht ons een afdaling met de zomerrodelbaan. Goed vastgeklikt en met de stuurknuppel in de hand glijden we met een adembenemende vaart naar beneden. De afdaling door het groene landschap is maar liefst 2,8 km lang en behoort tot de langste rodelbanen in Europa. Beneden aangekomen besluiten de kinderen dat deze attractie zeker niet eenmalig zal zijn!

Zorgeloze vakantie met Stubaikaart
De Stubai Super Card is een soort zomerse skipas waarmee je toegang hebt tot het openbaar vervoer en alle kabelliften in het dal. Ook tal van attracties, waaronder de rodelbaan en enkele openbare zwembaden, zijn in de prijs inbegrepen. Zelfs een treinritje naar de Tiroolse hoofdstad Innsbruck hoort erbij! De kaart kost 62 euro per persoon per week (31 euro voor kinderen) en neemt je heel wat praktische beslommeringen uit handen. Onze wagen bleef gedurende ons hele verblijf veilig in de garage van het hotel staan.

Het Stubaital is een paradijs voor familiewandelingen

Het Stubaital is een paradijs voor familiewandelingen

Alle ingrediënten voor sportieve vakantie
Het Stubaidal is de ideale uitvalsbasis voor een sportieve vakantie. Van massatoerisme is hier geen sprake. Door middel van een handige kaart die je bij je Stubaipas krijgt, bepaal je zelf tot welke hoogte je gaat met de kabelliften en welke stukken je wandelend aflegt. Alle wandelingen zijn goed bewegwijzerd. Wie maalt er om sneeuw? Ook in de zomer is dit gebied een boeiende en ontspannende reisbestemming!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Stubai
| www.stubai.at
Stubai Super Card
| www.stubai.at/aktivitaeten/wandern/stubai-super-card/
Activiteiten
Zomerrodelbaan in Mieders | www.stubai.at
Overnachten
Adler Pension
| Riehlstraat 18 | 6166 Fulpmes | Oostenrijk | www.adlerpension.at

Foto’s: © Holiday Check | Toerisme Stubai

Over deze auteur

Deze sportieve reisreporter heeft oog voor de natuur en het gezonde leven. Annemie Van den Bergh houdt van de charmes van kleine logies en hoevetoerisme.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

2 reacties op “Sportieve gezinsvakantie in Tirol”

  1. Goede middag Hartelijk dank voor Uw mailtje Het artikel vind ik goed geschreven ( misschien een kleine verbetering aanbrengen„De kaart kost 54 euro per persoon per week (27 euro voor kinderen) en neemt je heel wat praktische beslommeringen uit handen.( kinderen beneden 10 Jaar 0,– ) Verder wensen wij jullie hele fijne paasdagen met veel bonte eier en een goed zomerseizoen Harry en Marita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *