Legendarische reizen met de trein

Je stapt in, gaat rustig zitten en kijkt naar de mooie landschappen die voorbij glijden. Dit moet wel een treinreis zijn. Wij beleefden eentje in een miniversie met de stoomlocomotief La Meuse ‘Bebert’ uit 1925, die sinds 2011 weer rijvaardig is. We sommen de meest legendarische treinreizen voor je op.

De bekende Glacier Express

De bekende Glacier Express

Nostalgie van de jaren twintig
In luxueus ingerichte rijtuigen die ons terugbrengen naar de tijd waar reizen nog elitair was, maak je de meest exclusieve treinreizen mee. Van Parijs naar Venetië met de Venice-Simplon Oriënt Express of met de Royal Scotsman door de Schotse hoogvlakten, beleeft de reiziger in historische rijtuigen een onvergetelijke rit. Even gracieus is de El Transcantàbrico Clàsico en de luxetrein Al Andalus die de passagiers het mooiste van noord en zuidelijk Spanje laten ontdekken.

Een Zwitsers spooravontuur
Om de besneeuwde bergtoppen en de ongerepte natuur van Zwitserland te ontdekken heeft Imagine Travel een exploratiereis uitgestippeld aan boord van beroemde treinen. Met de Wilhelm Tell Express spoor je door de Zwitserse Alpen, één van de mooiste streken van Europa. De Bernina Express brengt je doorheen het indrukwekkende kanton Graubünden met zijn besneeuwde toppen en romantische bergdorpjes. En in de panoramawagons van de legendarische Glacier Express geniet je optimaal van de berglandschappen en de alpenweiden tussen St-Moritz en Zermatt.

Treinreizen staat gelijk aan reizen in luxe en comfort

Treinreizen staat gelijk aan reizen in luxe en comfort

Avontuur en koloniaal verleden
Zeer geschikt voor avontuurlijke reizen zijn de treinreizen tussen Moskou en Peking. Op een comfortabele manier spoor je langs het Baïkalmeer en door de Gobiwoestijn. Naast het treintraject door het koloniaal verleden van Bangkok naar Singapore biedt Imagine Travel ook een complete luxueuze treinreis aan van Delhi naar Mumbai, volledig op maat samengesteld.

Onvergetelijke reizen in exclusieve luxe
Rovos Rail heeft treincoupés ingericht met alle hedendaags comfort in Victoriaanse stijl. De legendarische Pride of Africa spoort door Zuid-Afrika van Durban naar de Victoria Falls in Zimbabwe. De treincombinatie beschikt over een observatievoertuig met oriëntatieplatform. Aan boort van de Rocky Mountainer geniet de reiziger optimaal van het Canadese landschap. In de Goldleaf  Class reis  je onder een glazen panoramakoepel in ruime roterende zetels.

PRAKTISCHE INFO
Imagine Travel
| Kon. Astridlaan 29 | 8200 Brugge
Internet: www.imaginetravel.be
Venice Simplon-Orient-Express Voyages
| 19 Rue Moliére | 75001 Paris
België | Tel. 0800 76634 | 0800 77285
Internet: www.orient-express.com
Toerisme Graubünden
| www.graubuenden.ch

Foto’s  © Toerisme Zwitserland

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “Legendarische reizen met de trein”

  1. De Bernina Express is echt PRACHTIG! Zelf leerde ik deze treindienst kennen tijdens mijn verblijf met InterSoc in Sankt-Moritz. Via de TravelCard kon ik het plaatselijk vervoer gebruiken. Best handig want in Zwitserland is het openbaar vervoer zeer goed maar ook heel duur! Doch oor die combinatie werd het een top vakantie! Check mijn artikel over Sankt Moritz waarin je ook extra praktische info terugvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *