Nieuw langeafstand wandelpad gecreëerd in Nederland

Onze Noorderburen hebben er een nieuwe langeafstandswandeling bij. Het natuurmagazine Roots ontwikkelde een 459 km lange wandelroute die loopt van de kop van Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België, op grotendeels onverharde paden. Het bekende Pieterpad heeft er met andere woorden een concurrent bij.

Dwars door Nederland
Onder de titel ‘Het langste natuurpad van Nederland’ lanceert Roots een natuurpad van 459 km lang. De wandeling voert je in 32 dag-etappes van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België: van Delfzijl naar Goirle. In totaal doorkruis je 5 provincies en 3 nationale parken. De etappes kunnen ook afzonderlijk gewandeld worden en variëren in lengte van 7,8 tot 28,4 km.

Onverhard
Uniek aan deze route is dat het asfalt zoveel mogelijk vermeden wordt. Maar liefst 70 procent van de wandeling gaat over onverharde paden zoals bos-, veld-, schelpen- en boerenpaden, zandweggetjes en vlonderpaden. Ze doen je stap vertragen zodat je nog meer kunt genieten van de natuur om je heen.

Fauna en flora
In de wandelgids zijn 68 duidelijke routekaarten en beschrijvingen opgenomen, maar ook bijzondere natuurplekken. Dat zijn 136 plaatsen op de route waar je bijzondere flora en fauna kunt tegenkomen: van de rode bosmier tot het Kempische heideschaap of van kattenstaart tot bruin zandoogje.

Binnenkort verkrijgbaar
De wandelgids zal op 17 september 2016 tijdens het Roots Natuurevent, op Nationaal Park de Hoge Veluwe, gelanceerd worden. Die dag staat er nog veel meer op het programma: zo kan je bijvoorbeeld excursies en lezingen van natuurfotografen en vogelexperts volgen. De wandelgids zelf is vanaf 17 september via de website van Roots Magazine te bestellen en ligt volgend voorjaar in de winkel. Download de route nu al via deze link.

Meer info: www.rootsmagazine.nl

Foto: © Rudmer Zwerver

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

rondreis in afrika

Op rondreis in Afrika: 3 landen op jouw to-do lijstje

Het continent Afrika is met zijn 30.370.000 km² het grootste continent op aarde. Met maar liefst 54 landen is het niet onlogisch dat je keuzestress ervaart bij je beslissing voor je rondreis in Afrika. Uiteraard zijn er veel landen die zeker de moeite zijn om door te trekken, maar wij geven je alvast onze 3 favorieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *