Hartverwarmend verblijf op gastenboerderij de Ziel

De landelijk en rustig gelegen gastenboerderij de Ziel lijkt geknipt als uitvalsbasis voor onze 3-daagse familiefietstocht in de regio Twente. Een lekker ‘bakje koffie’ bij onze aankomst zet meteen de sfeer. De familie Caumanns, we mogen Hanneke en Paul zeggen, zullen ons gedurende 3 dagen rijkelijk verwennen in hun authentiek charmeverblijf.

De kamer 'Naselaar'

De kamer ‘Naselaar’

De koffie staat klaar
We zoeken een rustiek ingerichte bed & breakfast, rustig gelegen met veel fietsaccommodatie en bezienswaardigheden in de omgeving. Via internet komen we terecht bij ‘de Ziel’, een gastenboerderij gelegen op landgoed Westerflier. Bij onze aankomst blijkt dat we een juiste keuze hebben gemaakt. De boerderij ligt in een prachtige landelijke omgeving en de uitbaters zijn erg vriendelijk en gastvrij. Ze weten duidelijk hun gasten te verwennen. Bij onze aankomst staat de koffie klaar met voor ieder een stukje krentewegge, een plaatselijke specialiteit.

Vertoeven in Goede Aarde
Wij krijgen de ‘Naselaar’ toegewezen, een ruime kamer met tweepersoonsbed en een beddenbank voor de kinderen. Mijn zus en haar man mogen in ‘De Goede Aarde’ vertoeven. Dit zijn twee van de vier gezellige kamers, allemaal met eigen badkamer. De inrichting is heel landelijk en bevat vele oorspronkelijke elementen zoals een mooie oude stenen vloer, eiken plafonds en antieke kasten. Het gemeenschappelijke gedeelte is ruim. Er staat een lange eiken boerentafel voor het ontbijt, enkele fauteuilles en de nodige lectuur om tot rust te komen.

Uitgebreid en gezellig ontbijt

Uitgebreid en gezellig ontbijt

Rustig genieten van privacy
In de keuken, die aansluit bij de leefruimte, is alles aanwezig. Een koelkast met frisdrank, diverse soorten bieren en een goed gevuld wijnrek staan ter beschikking van de gasten, tegen kleine vergoeding. Koffie en thee zijn gratis. Het gastenverblijf staat los van de woonboerderij, wat de nodige privacy geeft. Hierdoor heb je de mogelijkheid om volledig tot rust te komen. De kamers worden steeds geboekt op basis van overnachting en ontbijt. Op elke kamer kun je zelf koffie en thee te zetten.

Vijf sterren ontbijt
Aan de ontbijttafel hebben we een prachtig zicht over het uitgestrekte landschap. Het zeer royaal  ontbijt wordt geserveerd op het overeengekomen tijdstip. Diverse soorten brood, vers fruit, charcuterie, kaas, vers geperst fruitsap, 4 soorten zelfgemaakte jam, koffie en thee, kortom te veel om op te noemen. Kakelverse eitjes worden de ene dag gekookt geserveerd en de andere dag gebakken. Een verzorgd en uitgebreid ontbijt is dan ook hun handelsmerk. Trek je er een dag op uit, dan kun je dit lekkers meenemen in een lunchpakket.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Gastenboerderij de Ziel
| Deventerdijk 5 | 7478 Diepenheim | Nederland | Tel +31(0)6 23 66 34 63
Internet: www.deziel.nl | E-mail: [email protected]
Tip van de gastheer:
om de streek beter te leren kennen is de Water-rijk-Diepenheim fietstocht een aanrader.

Foto’s: © gastenboerderij De Ziel

Over deze auteur

Deze sportieve reisreporter heeft oog voor de natuur en het gezonde leven. Annemie Van den Bergh houdt van de charmes van kleine logies en hoevetoerisme.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

2 reacties op “Hartverwarmend verblijf op gastenboerderij de Ziel”

  1. Het is zo aanlokkelijk dat je onmiddellijk zou vertrekken om dit te gaan ontdekken. Proficiat voor het leuke artikel!

  2. Annemie,
    Wat een leuk artikel. Bedankt voor de complimenten.
    We hebben al steeds meer Belgische gasten en hopelijk worden het er nu nog meer. Ik zal een copie in het gastenboek plakken. Nogmaals bedankt en misschien tot ziens.

    Met vriendelijke groeten,
    Paul en Hanneke Caumanns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *