Op zoek naar het ultieme avontuur in British Columbia

British Columbia in het westen van Canada is de ultieme vakantiebestemming voor sportfanaten, avonturiers en natuurliefhebbers. De diverse provincie met grote steden in het zuiden, nationale parken in het noorden, de oceaan in het westen en de indrukwekkende Rocky Mountains in het oosten biedt alles wat je nodig hebt.

British Columbia kent vele gezichten. Je kunt een rondreis maken door de mooie natuur van de provincie met de auto of een camper, maar je kunt er ook voor kiezen om op één plek te verblijven, bijvoorbeeld in de hippe metropool Vancouver. Deze stad is volledig omgeven met natuur: aan de ene kant de Grote Oceaan en aan de andere kant de Coast Mountains. Binnen een uurtje rijden bevindt je je midden in één van de nationale parken met tal van sportieve activiteiten, op het land en op het water. Een greep uit het aanbod:

De skyline van wereldstad Vancouver. © Jit Lim

De skyline van wereldstad Vancouver. © Jit Lim

Wandelen in het decor van de Grote Oceaan
Britisch Columbia staat bekend om de honderden hiking trails door de overweldigend mooie natuur. Met meer dan 850 parken en beschermde gebieden zijn er genoeg mooie plekken voor een wandeling. De bekendste trail in BC is de West Coast Trail op Vancouver Island, een kustroute met geweldige uitzichten over de Grote Oceaan. In Thompson Okanagan is de Berg Lake Trail erg populair, met zicht op Mount Robson, de hoogste berg van de provincie. Daarnaast zijn de wandelpaden in Kootenay Rockies adembenemend mooi, langs gletsjers, blauwe meren en besneeuwde bergtoppen.

Mountainbikers voelen zich hier thuis. © Canada Marketing Committee

Mountainbikers voelen zich hier thuis. © Canada Marketing Committee

Klimmen tegen de flanken van de Rocky Mountains
Het gebied ten noorden van Vancouver wordt gezien als de geboorteplaats van freestyle mountainbiken. Van steile afdalingen door de bergen tot makkelijkere paden door de valleien, er is hier voor ieder wat wils! Voor de echte durfvallen zijn er ook extremere activiteiten. Ga bijvoorbeeld bungeejumpen of ziplinen midden in de natuur in Nanaimo, Whistler of Revelstoke. Ervaren bergbeklimmers kunnen ook een onvergetelijke ervaring opdoen op de steile bergwanden van de Rocky Mountains in Revelstoke of Golden met uitzicht over het indrukwekkende berglandschap.

In British Columbia spot je zowel orka's als beren. © Mario Nonaka | © Andrea Izzotti

In British Columbia spot je zowel orka’s als beren. © Mario Nonaka | © Andrea Izzotti

Dierenrijk van dichtbij zien
Met de Grote Oceaan in het westen en tal van meren en wilde rivieren zijn er ook genoeg wateractiviteiten te vinden in British Columbia. Een van de populairste om te doen is het walvissen spotten, en dat is niet voor niks! Met een zodiacboot vaar je naar de beste plekken om deze gigantische dieren in hun natuurlijke leefomgeving te bewonderen. De beste plek om grijze walvissen te spotten is Tofino op Vancouver Island. Orka’s zie je vanaf Victoria op Vancouver Island en vanaf Vancouver. Liever beren spotten? Dat kan met een River Safari op Blue River.

Kanotour. © Canada Marketing Committee

Kanotour. © Canada Marketing Committee

Waterpret voor gevorderden
Een andere geweldige manier om de mooie natuur te ontdekken is door een kajak- of kanotour te boeken. Dit kan op verschillende plekken, zoals in Deep Cove of False Creek vlakbij Vancouver, of op het helderblauwe Emerald Lake in de Rockies. Liever iets meer snelheid en adrenaline? Ga dan wildwater raften op de beroemde Kicking Horse River bij Golden.

Duiken en vissen
En wist je dat British Columbia een van de beste duikspots ter wereld is? Dit is vanwege het heldere water en de enorme diversiteit, van beroemde riffen en scheepswrakken tot enorme octopussen. Verder is Tofino de beste surf spot van Noord-Amerika en is British Columbia een paradijs voor vissers met enorme zalmen, steuren en regenboogforellen.

Coverfoto: © Victor Aerden

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *