5 x luxueus kamperen in Tsjechië

Glampings kunnen veel verschillende vormen aannemen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze combineren comfortabele overnachtingsplekken en moderne faciliteiten op vaak unieke plekken. Tsjechië heeft er veel in zijn soort: van waterbungalows en Finse hutten tot Indiaanse tipi’s, Afrikaanse tenten en luxe stacaravans. Deze 5 werden ons getipt!

Op deze safari camping waan je je bijna in Afrika. © safari camp Dvůr Králové

Op deze safari camping waan je je bijna in Afrika. © safari camp Dvůr Králové

1. Een safaricamping naast de dierentuin – Dvůr Králové, Oost-Bohemen
Een van de hipste glampings in Tsjechië is te vinden in Dvůr Králové in Oost-Bohemen. Je slaapt in logies in Afrikaanse stijl op een safaricamp naast een dierentuin. De geschikte plek voor zowel kinderen als volwassenen. De camping biedt allerlei speelplaatsen, een zwembad, ter beschikking gestelde grills en een geweldig uitzicht op de Afrikaanse dieren.

De Pods op camping Chvalšiny werden gemaakt uit Zuid-Boheems hout. © camping Chvalšiny

De Pods op camping Chvalšiny werden gemaakt uit Zuid-Boheems hout. © camping Chvalšiny

2. Een tunneltent of houten stulp – Chvalšiny, Zuid-Bohemen
Camping Chvalšiny, vlak bij de prachtige Zuid-Boheemse stad Český Krumlov, biedt naast gewone kampeerplekken ook de mogelijkheid om iets luxueuzer te overnachten. De tunneltent biedt comfort, en dat op een verhoogde houten vlonder. Naast de tunneltenten heeft camping Chvalšiny ook een Pod, een tunneltent volledig van hout. Het huisje staat klaar met knus slaaphoekje, een bedbank, gordijntjes, een keukentje en zelfs een eigen toilet. De Pod past perfect in het landschap, want de huisjes zijn gemaakt van het hout afkomstig uit de Zuid-Boheemse bossen.

Zowel in de sneeuw als in het groen hebben de Finse hutten van camping Dolce hun charme! © camping Dolce

Zowel in de sneeuw als in het groen hebben de Finse hutten van camping Dolce hun charme! © camping Dolce

3. Een Finse hut in het Reuzengebergte
Hou je van Finland? Dan kunt je terecht in de Finse hutten op camping Dolce, te midden van de rustige natuur van het Reuzengebergte. De houten huizen zijn geschikt voor 8 personen en ideaal voor een relaxte familievakantie. Camping Dolce verhuurt daarnaast huisjes, tenten en (sta)caravans. De camping werd in 2013 beloond met de titel “Most popular camping place 2013 in the Czech Republic”.

Uitrusten van alle drukte gaat makkelijk in de volle natuur op deze camping! © The Ponds of Dobčice

Uitrusten van alle drukte gaat makkelijk in de volle natuur op deze camping! © The Ponds of Dobčice

4. Unieke waterbungalows in Šumava, Zuid-Bohemen
The Ponds of Dobčice is een verbazingwekkend resort. Unieke waterbungalows liggen in de prachtige natuur en worden volledig omringd door water. De houten bungalows staan op eiken palen en hebben een eigen pier. Zowel visliefhebbers en als echte rustzoekers komen hier aan hun trekken. The Ponds of Dobčice hebben vijf verschillende bungalows, allemaal uit hout zodat ze perfect passen in het landschap. De accommodaties hebben geen elektriciteit, verwarming en warm water wordt verkregen door ketels en kachels die met hout aangestoken moeten worden. Het resort ligt in de natuur van Zuid-Šumava, vlakbij de pittoreske dorpjes Dobcice, Lipanovice en Holašovice in Zuid-Bohemen.

Oase is een grote camping dicht bij Praag met luxe stacaravans. © camping Oase

Oase is een grote camping dicht bij Praag met luxe stacaravans. © camping Oase

5. Glamping in Praag
Glamping kan ook vlakbij de hoofdstad Praag. Geheel ingerichte luxe caravans vind je bijvoorbeeld op camping Oase. Die ligt in de rustige omgeving van Karlštejn en de Koněpruské grotten. Regelmatig worden er (Nederlandse) excursies naar Praag georganiseerd en genieten de kinderen van diverse animatieprogramma’s. Vergelijkbare campings met luxe stacaravans en moderne faciliteiten zijn camping Bucek in de buurt van kasteel Křivoklát en makkelijk te bereiken vanuit Praag.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *