Langzaam logeren op het balkon van het Bodenmeer

Wil je de dagelijkse drukte even achter je laten, dan ben je allicht op zoek naar afgelegen plekjes. Daar waar wandelen en uitwaaien welkome afwisselingen vormen. Heb je bovendien zin in culturele uitstappen en fraaie vergezichten? Dan ben je in vakantiewoning Mesmerhaus in het Oostenrijkse Vorarlberg helemaal op het juiste adres.

Rust vinden in een bergdorp
De fraaie barokke bedevaartkerk vormt hét centrum van Bildstein. Een dorp, amper een zakdoek groot, dat amper 800 zielen telt. Bijgevolg kan je het hier gerust rustig noemen. Toch heeft de plek alles om je een perfecte vakantie te bieden. Laat ons beginnen met de vredige ligging op een berg van waarop prachtige panorama’s een constante zijn voor je zicht. Met de auto ben je op korte tijd in prachtige steden of je geniet gewoon van eenzame wandelingen. Mountainbiken of bergritten kunnen ook!

De voorgevel van het Mesmerhaus is goed bewaard geblevenDe voorgevel van het Mesmerhaus is goed bewaard gebleven

De voorgevel van het Mesmerhaus is goed bewaard gebleven

Vakantiewoning maakt indruk
Zelf kwamen we voor het Mesmerhaus. Een meer dan 150 jaar oud statig optrekje dat dienst doet als vakantiewoning. De imposante stulp maakt deel uit van de historische huizenkern gegroepeerd rond de bedevaartkerk Maria Bildstein. Hier willen we een weekje tot rust komen en de omgeving verkennen. Bovendien bezoek je van hieruit in no time enkele gezellige en verassende steden als Bregenz en Feldkirch. Gastvrouw Evi Haller verwelkomt ons hartelijk bij aankomst en gepassioneerd door het huis vertelt ze haar verhaal.

Metamorfose van een vakwerkhuis
Haar overgrootvader Franz Josef Böhler vestigde zijn timmerwerkplaats op het gelijkvloers van het Mesmerhaus in 1900. Maar het familiebedrijf is gevestigd in Wolfurt. Een grondige én succesvolle renovatie geeft de werkmanswoning een tweede leven. Hiervoor kreeg ze hulp van haar man, Jürgen, een gepassioneerde architect die het historische karakter van de buitenkant wist te combineren met een modern interieur. Het resultaat is ronduit verbluffend en niet minder dan 3 vakantieappartementen vinden onderdak in het Mesmerhaus.

Het Maria-appartement

Het Maria-appartement

Historische ziel krijgt hedendaags comfort
De buitenkant van dit monumentaal pand bleef nagenoeg ongewijzigd. De typische groene luiken sieren de lichte grindgevel die bewaard bleef. Zodra je binnenkomt, laat je letterlijk het verleden achter om een hedendaags modern (luxueus) interieur te betreden badend in daglicht en huishoudelijk comfort. Op het gelijkvloers maakt het 30 vierkante meter grote Maria-appartement volledig en praktisch gebruik van de bescheiden beschikbare oppervlakte. Het blijkt een gezellig nest voor 2 personen.

Mesmerhaus2.2 Franz Jozef

Het Frans-Jozefappartement

Het Frans-Jozefappartement

Vakantie in een penthouse
Een verdieping hoger kan je terecht in het 50 vierkante meter grote Franz-Josefappartement. Vanop het zuidwestelijk gelegen terras heb je een panoramisch uitzicht op de bergen, het dorp met de kerk en het Bodenmeer. De comfortabele inrichting biedt plaats voor 2 volwassenen met maximum 2 kinderen. Die slapen in het ‘zetelbed’. Zelf kozen we voor de Ludovikapenthouse van 180 vierkante meter. Kwestie van onszelf eens te verwennen!

Mesmerhaus3

Het Ludovika-appartement

Het Ludovika-appartement

Veel ruimte zonder een korrel zout
Het appartement strekt zich uit over twee verdiepingen. Onder het dak zorgt de open ruimte voor een loftachtig karakter. Die ruimte mag je best letterlijk nemen. Zo zal bij een bezetting met 4 personen (bv. 2 volwassen en 2 kinderen) niemand het gevoel hebben dat de muren op hen afkomen. Zowel vanop het terras als vanuit de tv-hoek heb je een magnifiek uitzicht op het Bodenmeer. Wat was het genieten van die prachtige zonsondergangen!

Gezellig dineren met uniek uitzicht
’s Morgens priemden de eerste zonnestralen door de slaapkamervensters (de luiken bleven open!) heerlijk op ons gezicht. Een fantastisch gevoel dat onmiddellijk een extra portie energie gaf. In de badkamer heb je een inloopdouche alsook een breed, diep uitgestrekt ligbad waarin het zalig verpozen was. Het appartement is voorzien van een ruime open keuken, een droom voor hobbykoks. Zelf kokkerellen om daarna samen gezellig te dineren op het terras is een must-do als je dit vakantieappartement boekt!

Het uitzicht op het Bodenmeer vanop het terras

Het uitzicht op het Bodenmeer vanop het terras

Tips van Evi
Evi neemt graag de tijd om haar gasten wegwijs te maken in de regio Bodensee, Bregenzerwald. Enkele van haar tips delen we graag met je:
1. Bedevaartkerk Maria Bildstein
2. Waldlehrpfad | een 2 km lang educatief wandelpad vertrekkend aan de kerk
3. Bregenz haven en Kornmarktplatz
4. Bregenz festival | Internet: bregenzerfestspiele.com
5. Architecturale roadtrip Umgang Bregenzerwald

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Mesmerhaus | Internet: www.mesmerhaus.at
Toerisme Vorarlberg | Internet: www.vorarlberg.travel
Bereikbaarheid
Brussel – Bregenz | 765 km
Eten en drinken
In het dorp is een kleine superette. ’s Morgens kan je er ook terecht voor verse broodjes.
Gasthaus Ochsen | Gezellig familiegasthuis op amper 100 meter afstand waar het heerlijk toeven is onder de grote kastanjeboom.

Foto’s: © Mesmerhaus

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *