Huis en dier zoeken oppasser

De vakantieplannen zijn gemaakt, de koffers bijna ingepakt, er rest enkel nog één probleem: de hond of kat kan niet mee en je laat liever je huis niet onbewaakt achter. Gelukkig bestaat er een ideale oplossing: de unieke service van een huisoppasser.

Wie kan en mag huisoppassen?
In principe komt iedereen in aanmerking. Maar niet zomaar iedereen schopt het uiteindelijk tot oppasser. Daarvoor die je eerst een lijvig vragenformulier in vullen dat wordt nagekeken. Daarna volgt een degelijke screening door een gespecialiseerd veiligheidsbedrijf.

Kom daar nog bij dat een goede huisoppasser over een aantal vaardigheden moet beschikken: in vele gevallen is meertaligheid een must, moet je kunnen omgaan met alle soorten huisdieren (van kat tot slang of paard) en moet je tot slot ook attent en stipt zijn. Bovendien vraagt een leegstand huis ook om onderhoud. De tuinman, poetsvrouw of onderhoudstechnieker aansturen behoort soms ook tot het takenpakket ofwel moet je zelf de handen uit de mouwen steken.

Welke periode kan je op iemands huis passen?
Huisoppassen gebeurt het hele jaar door en op verschillende locaties en landen. Hoelang en hoe vaak je huisoppasser kan zijn, hangt af van je eigen flexibiliteit. Veel eigenaars zijn meerdere keren of voor langere periodes afwezig, zelfs tot een jaar. Aanpassen aan hun reisgedrag is dus nodig.

Interesse?
Iedereen die eens graag in een andere omgeving en op een andere locatie wil verblijven kan een aanvraag indienen als huisoppasser. Als tegenprestatie voor de zorg voor eventuele huisdieren en het in orde houden van de locatie, is meestal het gebruik van de riante woning door de huisoppasser (al dan niet met zijn familie) voldoende beloning. Als het oppassen uitzonderlijk veel tijd of zware fysieke arbeid vraagt, kan eventueel een vergoeding met de opdrachtgeven afgesproken worden.

Praktisch:
http://www.huisoppasser.nl
http://www.housecarers.com
http://www.housesitters.com.au
http://www.housesitters.co.uk

Foto: © Steven Smeltz-Zapata

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *