10 tips voor een zorgeloze roadtrip

Wist je dat volgens reisbijstandsorganisatie Touring maar liefst 8 op de 10 Belgen beroep doen op de auto om op vakantie te gaan of zich ermee verplaatsen tijdens hun vakantie? Reden genoeg dus om je trip zo onvergetelijk mogelijk te maken. Reisorganisatie Srprs.me geeft je alvast 10 handige tips mee. En route!

1. IJskoude drankjes
Vul de avond voor vertrek enkele flessen halverwege met water en leg ze op hun zijkant in de diepvries. Het water komt dan tot net onder de opening. ’s Ochtends haal je de flessen eruit en vul je aan met fris water. Ongeacht die 30 graden buiten, jij hebt een koele verfrissing én extra plaats in de frigobox.

2. Een streepje muziek
Bereid een leuke playlist voor want niets is leuker dan te cruisen op het ritme van je favoriete liedjes! Maak je gebruik van mobiele internet streamingdiensten als Spotify? Maak dan enkele lijsten offline beschikbaar door ze te downloaden op je toestel via Wifi. Zo vermijd je torenhoge datakosten.

3. Batterij genoeg
Koop een USB-splitter waarmee je verschillende apparaten kan laden onderweg. Zo kan je gemakkelijk telefoon, camera, tablet en GPS op hetzelfde moment opladen zodat je bij aankomst meteen de stad of de omgeving kan gaan verkennen.

4. Toiletpret
Breng toiletpapier mee. Bijna overal langs de Europese wegen vind je propere toiletten, alleen gebeurt het wel eens dat het wc-papier op is.

5. Vestimentaire code
Draag in de wagen een trui met kap. De kap kan dienen als geïmproviseerd hoofdkussen, zonnescherm of als masker voor je ogen om een dutje te doen.

6. Reis slim
Kies wanneer je met de wagen reist beter zachte reistassen in plaats van harde. Handig is ook om je verschillende spullen in kleinere zakken in te pakken. Zo heb je makkelijk en snel het juiste bij de hand en hoef je niet telkens alle bagage uit te laden.

7. Binnen handbereik
Pak je toiletgerief afzonderlijk in en leg het in de buurt. Deo kan je nooit te veel gebruiken, een tandenborstel tussendoor kan deugd doen en wedden dat je vriend(in) plots een nagelschaartje nodig heeft terwijl je in de file staat?

8. Tank voordeliger
Hou er rekening mee dat het meestal iets goedkoper is om te tanken net buiten de snelweg. Zo heb je alvast budget opgespaard voor een extra cocktail in het hotel!

9. Propere voorruit
Een kerkhof van vliegen op de voorruit? Giet er de overschot van je intussen warm geworden blik cola over. Het koolzuur zorgt ervoor dat ze makkelijk afvegen. Spoel erna met water.

10. Reservesleutel
Eentje waar weinig mensen aan denken: de extra autosleutel! Neem hem zeker mee en bewaar hem in de broekzak of handtas van je reisgenoot.

Extra tip: laat je verrassen met een roadtrip
Bij het online reisbureau Srprs.me kun je namelijk ook roadtrips boeken volgens dezelfde formule als hun vliegvakanties: pas wanneer je de autodeur dichttrekt, weet je waar de rit naartoe gaat. Zo goed mogelijk voorbereid zijn is dus geen overbodige luxe.

Bron: Srprs.me

Foto: © Gable Denims

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *