Het hotel boeken: online of via reisbureau?

Vakantie aan het plannen? Voor het boeken van je hotel heb je alvast twee keuzes: ofwel via het internet, ofwel via een reisbureau. Beide kanalen hebben zo hun voordelen.

De troeven van internet

  1. Vergelijkingen: op internet vind je een overvloed aan websites waarmee je snel en makkelijk de beschikbaarheid en de prijzen van hotels wereldwijd kan checken. Bekende namen zijn Booking.com, Hotels.com en Trivago.be.
  2. Beoordelingen: de meeste boekingssites verzamelen ook beoordelingen van hotelgasten. Voor bekendere hotels vind je vaak honderden reviews met afzonderlijke scores voor locatie, service, comfort, netheid en prijs-kwaliteitverhouding.
  3. Rechtstreeks boeken: bovenstaande websites laten niet alleen toe om de kamerprijzen, de beschikbaarheid en de kwaliteit te checken, maar ook om je verblijf meteen te boeken. Betalen kan doorgaans met behulp van je kredietkaart.
  4. Soms lagere prijzen: ben je enkel op zoek naar een slaapgelegenheid zonder een vlucht of busreis? Dan zijn onlineprijzen vaak net iets goedkoper dan die van reisbureaus. Maar zeker niet altijd, want reisbureaus kunnen voor bepaalde hotels volumekortingen bekomen.
  5. Geen verplaatsing: in tijden van dichtgeslibde wegen en dure brandstofprijzen is het feit dat je online hotels kan vergelijken en reserveren, zonder dat je je hiervoor hoeft te verplaatsen, een extra troef.

De troeven van een reisbureau

  1. Advies: een reisbureau is méér dan alleen een plaats om je hotel te boeken. Je kan er ook terecht voor gespecialiseerd advies over interessante locaties, gepaste vluchten en lokale excursies. Zeker voor gecombineerde reizen is dit een belangrijke meerwaarde.
  2. Op maat: een reisbureau kan het aanbod aanpassen aan je behoeften en je profiel. Dat is geen overbodige luxe: het spreekt voor zich dat je voor een business trip andere behoeftes hebt dan wanneer je met je gezin reist.
  3. Vaak lagere combiprijzen: als je naast een hotel ook een vlucht of een busreis boekt, ben je dikwijls goedkoper af in een reisbureau. Daar kan men namelijk vaak kortingen bedingen op het totaalpakket.
  4. Betere bescherming: reisbureaus worden streng gecontroleerd, waardoor je extra rechtszekerheid en waarborgen geniet. Ze moeten bijvoorbeeld verzekerd zijn tegen financieel onvermogen, waardoor je je geld nooit kwijt bent bij eventuele problemen. Ook bij aanslagen of natuurrampen helpt een reisbureau bij de recuperatie of omboeking.

Bron: Moneytalk

Foto: © Shutterstock

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Château St. Gerlach arrangement

Koninklijke verwennerij met Château St. Gerlach arrangement

Bij unieke gelegenheden zoals een speciale verjaardag, jubileum of een mijlpaal in het leven hoort een bijzondere verwennerij en daarvoor hoef je niet ver te gaan. Château St. Gerlach, lid van Relais & Châteaux, ligt aan de oevers van de Geul in het Limburgse Valkenburg op een boogscheut van Maastricht. De naam alleen doet al dromen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *