Oostende is duurste Belgische strand

Volgens een onderzoek van de online boekingsmaatschappij TravelBird is het strand van Oostende het duurste in België. Dat blijkt uit hun Strand Prijsindex waarin berekend wordt hoeveel een dagje strand kost en dat voor de 250 meest populaire stranden ter wereld. La Plage de Maui in Tahiti staat als duurste strand op de 1ste plaats.

Prijsberekening
Om de ranglijst op te stellen gebruikte TravelBird een lijst met de 900 meest populaire kustplaatsen. Na een selectie van de meest beste stranden bleven er 250 plekken over uit 66 verschillende landen wereldwijd. Van elke bestemming zijn de kosten per dag uitgerekend, gebaseerd op de gemiddelde prijs van zonnecrème, een flesje water, een biertje, een ijsje en lunch.

Uit het onderzoek blijkt dat dit de tien duurste stranden zijn:
1. La Plage de Maui in Tahiti, Frans-Polynesië: € 53,24
2. Mareto Plage Publique in Moorea, Frans-Polynesië : € 51,67
3. Anse Vata, Noumea in Nieuw-Caledonië : € 49,68
4. Anse Georgette, Praslin in Seychellen: € 48,03
5. Anse Soleil Beach in Seychellen: € 47,97
6. Beau Vallon, Mahe in Seychellen: € 47,05
7. Poe Beach in Nieuw-Caledonië: € 46,92
8. Nishihama Beach, Okinawa in Japan: € 46,12
9. Yonaha Maehama Beach, Okinawa in Japan: € 44,93
10. Main Beach, East Hampton, New York in de Verenigde Staten: € 43,24

De goedkoopste stranden vind je in Vietnam, waar de 4 meest betaalbare locaties liggen, en India, waar de volgende 8 zich bevinden. Het overzicht van alle resultaten is hier te vinden.

6 stranden in België
6 Belgische stranden hebben de index gehaald: het duurste Belgische strand is dat van Oostende op de 149ste plaats (€ 26,20 per dag), gevolgd door Westende op de 155ste plek (€ 25,52). Ook Knokke (157ste positie met € 25,45 per dag), De Panne (159ste positie met € 25,31 per dag) en Blankenberge (161ste positie met € 25,26 per dag) versieren de lijst. Het meest betaalbare strand van België is, op de 162ste plaats, De Haan (€ 25,17 per dag).

Een dagje strand is het duurst op de eilanden van Frans-Polynesië. © Gable Denims

Een dagje strand is het duurst op de eilanden van Frans-Polynesië. © Gable Denims

Nog leuk om te weten:
Het strand met de meest betaalbare zonnebrandcrème is Cua Dai Beach, Hoi An (Vietnam) met € 1,78. Zonnebrandcrème is het duurste op de stranden van Beau Vallon, Anse Georgette en Anse Soleil, allemaal op de Seychellen en daar kost een flesje € 23,97.

Het strand met het meest betaalbare flesje water is Palolem Beach, Goa (India) met € 0,20. Het duurst is een flesje water op Enterprise Beach en Mullins Beach in Barbados met een kostprijs van € 2,33.

Een flesje bier koop je het goedkoopst in Navagio, Zakynthos (Griekenland) en dat voor € 1,32. Bier is het duurste op Mareto Plage Publique, Moorea (Frans-Polynesië) met een prijs van € 6,75.

Het strand met het meest betaalbare ijsje is Nusa Dua, Bali (Indonesië) met € 0,46. Het duurste ijsje eet je op Mareto Plage Publique, Moorea (Frans-Polynesië) want daar kost het € 3,43.

Lunchen doe je het voordeligst op het strand van El Laguito, Cartagena (Colombia) voor slechts € 6,26. De duurste lunch vind je p West Palm Beach, Florida (Verenigde Staten) voor € 25,50.

Bron: TravelBird

Coverfoto: © Martin Dimitrievski

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *