Ontdek 10 zomerse hoogtepunten in Tirol

Hoor je Tirol, dan flitsen er ongetwijfeld beelden door je hoofd van groene almvlaktes, ruwe bergwanden, glinsterende bergmeren, gemütlichheit en lederhosen. Maar Tirol biedt meer! Wat dacht je van een Alpijnse safaritocht, hippe E-bikes, adrenalinekicks, zomerpret op skipistes en bruisende kleurrijke herstfeesten?

Adlerweg

Wandelen op de Adlerweg

1. In de voetsporen van een Hollywoodster op de Adlerweg
Acteur Daniel Brühl, die onder andere aan de zijde van Brad Pitt schitterde in het meesterwerk van Quentin Tarantino Inglourious Bastards, noemt de Adlerweg zijn lievelingsroute. Zijn favoriete etappe voert hem vanuit Kramsach met de stoeltjeslift naar boven om dan naar de Zierreiner see te wandelen. Via de zogenaamde Schafsteig stapt hij naar de Rofanspitze om de bergtop te bedwingen en keert vervolgens terug naar de Erfurter Hut. De Adlerweg behoort bovendien tot de meest favoriete langeafstandswandelwegen van Tirol tijdens de zomer. Meer info: www.adlerweg.tirol.at

Steenbokken spotten

Steenbokken spotten

2. Kippenvel tijdens Alpijnse safari
We geven het toe, bij een safari denk je niet meteen aan de de Alpen. Toch bezorgen de Alpijnse Big 5 menig mens kippenvel. Tijdens het hoogseizoen kan je in Oost-Tirol steenbokken, marmotten, steenarenden, gemzen en lammergieren observeren.Vier uur lang zwerf je samen met opgeleide rangers en uitgerust met een krachtige Swarovski Optik verrekijker door het nationale park Hohe Tauern. Onderweg verneem je bijzonder interessante dingen over het gedrag en de overlevingsstrategieën van de verschillende Alpendieren. Meer info: www.hohetauern.at

Uitleven in Area 47

Uitleven in AREA47

3. Adrenalinekicks in een avonturenspeelplaats
AREA47 is een  6,5 ha grote bijzondere speelplaats die alles heeft voor het perfecte buitenavontuur. Durvers bedwingen er het wilde water, leven zich uit tijdens een canyoning of wagen zich aan een vrije val. En via duizelingwekkende hoge glijbanen zoef je pijlsnel naar beneden. Regelmatig vinden er geweldige evenementen en concerten plaats. Uitblazen doe je in één van de gezellige blokhutten of natuurgetrouwe houten tipi’s tot de volgende adrenalinedrang weer de kop op steekt. Meer info: www.area47.at

Zweven als een arend

Zweven als een arend

4. Tirol in vogelperspectief
Wie zo vrij als een vogel vliegt, ziet de wereld vanuit een ander perspectief. In Fiss en op het Achenmeer stijg je op voor een onvergetelijke vlucht. Als een adelaar zweef je geruisloos over en tussen de bergen met een AirRofan. Zoek je het liever op de begane grond dan is het TriassicPark in Waidring net zo opwindend. Nieuwsgierige bezoekers nemen er deel aan een expeditie die je terugbrengt naar de oertijd voor onderzoek. Meer info: www.serfaus-fiss-ladis.at | www.achensee.info | www.triassicpark.at

Bibberen in de zomer

Bibberen in de zomer

5. Zomer in Tirol met sneeuw-en ijspret
Gracieus een skipiste afdalen in hartje zomer is niet zomaar overal mogelijk, maar wel op de Hintertuxer Gletsjer. Alleen deze plaats in Oostenrijk garandeert je gedurende 365 dagen skiplezier. Op 3.150 meter, exact 100 meter onder het hoogste punt van de Hintertuxer Gletsjer, ligt het Natur Eis Palast, een natuurlijke ijspaleis. Samen met een gids dwaal je af in deze geheimzinnige, fonkelende ijswereld met bevroren watervallen en loepzuivere ijskristallen. Meer info: www.hintertuxergletscher.at

Cultuur opsnuiven in Innsbruck

Cultuur opsnuiven in Innsbruck

6. Vliegensvlug van stad naar natuur
Citytrippers, gastronomen en cultuurliefhebbers vinden in Innsbruck absoluut hun gading. Het historisch en autovrije stadscentrum bekoort menig toerist. Het Goldene Dachl of Gouden Dak, een karakteristiek bouwwerk in de binnenstad mag op je stadstour niet ontbreken. Nog een aanrader is de Nordkettenbahnen, een kabelbaan die je snel in de bergen brengt waar je de charmante stadsflair omruilt voor puur natuur. Vanaf de Seegrube aanschouw je een onvergetelijk uitzicht op de Tirolse districtshoofdstad. Meer info: www.innsbruck.info

Fietsen op de E-bike

Fietsen op de E-bike

7. Tiroolse bergen zijn niet langer te steil of te hoog
Met de E-bike wordt fietsen in een bergregio plots heel eenvoudig. Niet langer hoef je aan de zijkant staan mijmeren dat je toch eens graag die steile helling zou willen bedwingen. De E-bike verovert steeds meer het hart van recreatieve toeristen die tijdens de zomer in Tirol niet enkel willen wandelen maar ook de pedalen rondtrappen. Daarom ook zijn er ruim 170 verhuur- en acculaadstations ter jouwe beschikking. Meer info: www.rad.tirol.at

Kuren in ScheffauKuren in Scheffau

Kuren in Scheffau

8. Vakantie met alle zintuigen in Scheffau
Een heel andere vakantie beleven doe je in Scheffau bij de Wilder Kaiser. Dit kleine dorp mag zich het 1ste Kneipp für mich® belevenisdorp van Tirol noemen. Volledig volgens de leer van pater Sebastian Kneipp onderga je hier een lichamelijke en geestelijke welzijnskuur. Stromend water, actieve beweging, gezonde voeding, natuurlijke ingrediënten en balans tussen lichaam en geest zijn de ingrediënten voor een uitgebalanceerde levensstijl. De blote voetenwandeling, een inhalatorium met zouthoudend water, een adertrap, een adelaarslabyrint en een meditatieplaats laten je tijdens deze bijzonder vakantie helemaal terugkeren naar de absolute innerlijke rust. Meer info: www.wilderkaiser.info/nl/

Meelopen tijdens de herfstfeesten

Meelopen tijdens de herfstfeesten

9. Bruisende kleurrijke herfstfeesten
Traditie en kleurrijke folklore is in Tirol nooit ver weg. Tot één van de jaarlijkse hoogtepunten behoort de herfstviering wanneer niet minder dan 190.000 runderen, schapen, paarden en geiten afdalen van de almen naar de winterstallingen in de vele dorpjes. Feestelijk opgemaakt met bonte bloemen, bellen en bellentuig trekt het vee onder toezicht van inwoners en toeschouwers naar beneden. Deze feestelijke verhuizingen die je vooral in het Zillertal aantreft moet je zeker eens meemaken. Meer info: www.zilllertal.at | www.tirol.at

Schitterende in Kristallewelten

Schitteren in Kristallewelten

10. Tot de verbeelding sprekende en fonkelende bergkristallen
De Swarovski Kristalwerelden in Wattens voeren je naar een droomwereld tussen fonkelende fantasie en werkelijkheid. Hier wachten je glinsterende sprookjes van spectaculaire kristallen in alle vormen, groottes en kleuren. Om in je verblijf nog meer afwisseling te brengen kan je ook nog kunsttentoonstellingen bezoeken en of een concert meepikken. Ook voor gezinnen met jonge kinderen zijn er leuke programma’s voorzien. Meer info: www.kristallwelten.swarovski.com

Vind hier nog meer tips voor een onvergetelijke zomer in Tirol.

? PIN nu en plan later

zomer in Tirol

Foto’s: © Tirol Werbung | Robert Haasmann | AREA47 | Achensee | Hintertuxen Gletscher | Freddy Alexander Bugueño Tolmo | Norbert Freudenthaler | Swarovski Kristallewelten

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *