Met het hele gezin ontspannen in Slovenië

In het groene Slovenië valt er voor het hele gezin heel wat te beleven. De afstanden zijn er kort, waardoor het ene avontuur na het andere binnen handbereik ligt. Ook de jongste bezoekers kunnen er hun hartje ophalen, want de mogelijkheden in de ongerepte natuur zijn eindeloos.

Slovenië: badstad Portorož

Slovenië: badstad Portorož

Wellness aan zee voor iedereen
Een bezoek aan de Sloveense kust in het zuidwesten van het land is altijd goed voor de gezondheid. In de badplaats Portorož worden de jongste gasten op een heel speciale manier in de watten gelegd in de Terme & Wellness Life Class Spa. De pret begint met een bezoek aan de baden met liefst 2.000 m² zeewater: spetterende wateravonturen gegarandeerd! Het Bubble-Me-kleurenbad dompelt de wereld van de kinderen in duizenden kleuren, terwijl de geneeskrachtige zouttherapie in de zoutruimte en Vichy of Ayurvedic massage voor kinderen hen een heerlijk, ontspannend gevoel geven. Ondertussen kunnen de ouders zichzelf zorgeloos verwennen in een van de zeven wellnesscentra.

Slovenië: Čatež Thermal Spa. © Kongres Magazine

Slovenië: Čatež Thermal Spa. © Kongres Magazine

Dolle pret in gezond water
Tussen de Sloveense heuvels in de regio Dolenjska bevindt zich een van de grootste waterrecreatieparken van het land. Met een rijk gevuld animatieprogramma biedt Čatež Thermal Spa kinderen bruisende wateractiviteiten. In het Indiaans Dorp, de Piratenbaai en het Wilde West beleven de jongste zwemmers dolle waterpret. De spa is genoemd naar een traditionele sprookjesfiguur. Na zo’n bad in de ongerepte natuur ben je in topvorm voor een fietstocht met het gezin of een wandeling in de pittoreske omgeving doorheen frisse wouden en uitgestrekte weiden.

Slovenië: de grotten van PostojnaSlovenië: de grotten van Postojna.  © MikeoftheSong

Slovenië: de grotten van Postojna. © MikeoftheSong

Van de mysterieuze ondergrond tot het groene hart van het land
Ongeacht het seizoen waarin je Slovenië bezoekt, zijn de grotten van Postojna – een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Slovenië – een uitstekende keuze om je ontdekkingstocht van Slovenië te starten. Onder het aardoppervlak kun je een mysterieuze wereld bewonderen vol tunnels en prachtige galerijen. Een speciale trein, die al 140 jaar ondergronds rijdt, voert je doorheen het grottenstelsel. Een trip van bijna vier kilometer in de grotten begint aan het perron van de unieke grotspoorweg. Je ontdekt er eeuwenoude stalactieten en stalagmieten in al hun vormen en ruim 150 verschillende diersoorten.

Slovenië: de Peričnik-waterval.  © Bor Rojnik

Slovenië: de Peričnik-waterval. © Bor Rojnik

Sneeuwpret in de winter
Van diep onder de grond kun je tot 2000 meter hoogte klimmen om te genieten van een adembenemend uitzicht op de hoge, imposante bergen van het alpiene landschap, dat in de winter bedekt is onder een dikke laag witte sneeuw. De verhalen van de Sloveense kinderheld Kekec brengen je ’s zomers naar het pretpark Kekec Wonderland in Kranjska Gora. Deze belevenis kun je combineren met een verfrissende uitstap naar de Peričnik-waterval, de enige in Slovenië waar je onderdoor kunt wandelen. In de winter, wanneer Kekec Wonderland onder een sneeuwtapijt ligt, kun je in Kranjska Gora skiën, met de slee eropuit trekken of het Iglodorp bezoeken, waar je een echte iglo aantreft.

Festivals en kinderworkshops
Velenje, de jongste stad van Slovenië, is in de herfst de place-to-be voor alle fans van Pippi Langkous. Dan vindt het Pippi Langkous Festival plaats, het grootste familiefestival van Slovenië. De kleintjes kunnen hun fantasie de vrije loop laten, terwijl de volwassenen het kind in zichzelf ontdekken. Naast het muzikale programma zijn er op het festival workshops die focussen op creativiteit, experimenten, wetenschap en avontuur. Een echte stad van Pippi Langkous komt er tot leven en er zijn nog talrijke verrassingen op straat.

Meer info: www.slovenia.info

Coverfoto: © Nejc Lampret

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *