Waarom de Bahama’s met de kinderen geen slecht idee is

Een verre exotische bestemming niet echt iets om de kids mee naartoe te nemen? Fout. De helderblauwe lucht en het al even heldere water zijn perfect voor een lange familievakantie. Bovendien biedt het Nassau Paradise Island verschillende activiteiten aan voor kinderen van alle leeftijden.

Word vriendjes met de Caraïbische dierenwereld
Papegaaien voederen en flamingo’s zien dansen kan in de tuinen en zoo van Ardastra, in het hart van het eiland Nassau. Eens je kroost alle landdieren heeft leren kennen, is het tijd om in het water te gaan. Met het hele gezin spot je dolfijnen aan Dolphin Cay. Je kan zelfs een dolfijnentrainer voor een dag worden. Zijn je kids ouder dan 12 jaar? Neem ze dan mee onder water in hun persoonlijke duikboot bij Stuarts Cove’s.

Waan je een piraat
Piraten heersten ooit over de Caraïbische Zee. Zo’n 300 jaar geleden wemelde het van dat volkje op de Bahama’s. Geen slecht idee dus om de geschiedenis erover wat van dichter bij te bekijken in het Pirates of Nassau museum. Eens ze kunnen praten als een piraat, gaan de kinderen met plezier aan boord van het piratenschip Revenge. Bovendien kun je op Nassau ook de forten bezichtigen waar soldaten letterlijk een oogje in het zeil hielden voor aanstormende piratenschepen.

Waterpret voor tien
Het bijna 6 hectare grote waterpark Aquaventure in Atlantis op Paradise Island is dé plek voor een hele dag waterplezier. Glijd van verschillende waterbanen of speel in de zwembaden, waarvan er 3 enkel voor kinderen zijn. Houd je liever van open water? Ga dan op bootexcursie. Die voert je langs de 700 eilanden onbewoonde en onontdekte eilanden van de Bahama’s.

Kinderen te paard
Bij Happy Trails Stables, in het zuiden van het eiland Nassau, kunnen kinderen vanaf 12 jaar mee paardrijden tijdens een ochtendritje langs de bossen en de kustlijn van Nassau. Een korte les leert je de basics van het paardrijden waarna het anderhalf uur genieten is.

Bron: TravelPulse

Foto: © Nassau Paradise Island

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *