10 x doen in de natuur van Caribisch Dominica

Het kleine eiland Dominica in de Caraïben, ook wel ‘Natuureiland’ genoemd, heeft een aantal grote troeven die vragen om ontdekt te worden. Een bijzondere inheemse bevolking heet je van harte welkom op een plek waar de natuur paradijselijk is. Deze activiteiten mag je er alvast niet missen!

1. Wandel een deeltje van de Waitukubuli National Trail. Dat is het langste wandelpad in het Caribisch gebied: een parcours van 184 km verdeeld in 14 segmenten van verschillende moeilijkheidsgraden. De Waitukubuli National Trail biedt gemakkelijke paden tot uitdagende routes zoals de wandeltocht naar de befaamde heetwaterbron Boiling Lake. Het pad toont het beste van Dominica, de cultuur en het erfgoed, de lokale levensstijlen, het ruige land en de wilde natuur met rivieren, watervallen, bergen, exotische kloven en regenwouden.

1. Wandel een deeltje van de Waitukubuli National Trail. Dat is het langste wandelpad in het Caribisch gebied: een parcours van 184 km verdeeld in 14 segmenten van verschillende moeilijkheidsgraden. De Waitukubuli National Trail biedt gemakkelijke paden tot uitdagende routes zoals de wandeltocht naar de befaamde heetwaterbron Boiling Lake. Het pad toont het beste van Dominica, de cultuur en het erfgoed, de lokale levensstijlen, het ruige land en de wilde natuur met rivieren, watervallen, bergen, exotische kloven en regenwouden.

2. Neem een foto aan de romantische Emerald Pool in het regenwoud. Dominica heeft een echt tropisch regenwoudklimaat, met warme temperaturen die winter en zomer weinig verschillen. Overdag blaas je uit bij zo’n 30°C. Afkoelen gaat daarom een pak beter aan een verfrissend natuurlijk bad.

2. Neem een foto aan de romantische Emerald Pool in het regenwoud. Dominica heeft een echt tropisch regenwoudklimaat, met warme temperaturen die winter en zomer weinig verschillen. Overdag blaas je uit bij zo’n 30°C. Afkoelen gaat daarom een pak beter aan een verfrissend natuurlijk bad.

3. Bezoek de majestueuze Twin Trafalgar watervallen. De westkust van het eiland, waar ook de hoofdstad Roseau ligt, is beschut tegen regen dankzij de hoge bergen. De oostkant krijgt het meeste neerslag, door de passaatwinden, wat er voor zorgt dat er tal van riviertjes, meertjes en watervallen aanwezig zijn. Zo ook de Twin Trafalgar watervallen, op 20 minuten rijden van Roseau.

3. Bezoek de majestueuze Twin Trafalgar watervallen. De westkust van het eiland, waar ook de hoofdstad Roseau ligt, is beschut tegen regen dankzij de hoge bergen. De oostkant krijgt het meeste neerslag, door de passaatwinden, wat er voor zorgt dat er tal van riviertjes, meertjes en watervallen aanwezig zijn. Zo ook de Twin Trafalgar watervallen, op 20 minuten rijden van Roseau.

4. Trek naar het tweede grootste kokende meer ter wereld. Twee derde van het eiland wordt bedekt door tropisch regenwoud. Dominica is vulkanisch: er zijn een zestal slapende vulkanen, actieve zwavelbronnen en het op één na grootste kokende meer ter wereld: Boiling Lake. Het grootste is Frying Pan Lake in Nieuw-Zeeland.

4. Trek naar het tweede grootste kokende meer ter wereld. Twee derde van het eiland wordt bedekt door tropisch regenwoud. Dominica is vulkanisch: er zijn een zestal slapende vulkanen, actieve zwavelbronnen en het op één na grootste kokende meer ter wereld: Boiling Lake. Het grootste is Frying Pan Lake in Nieuw-Zeeland.

5. Snorkel eens in champagnebubbels. De onderwaterfauna en -flora in Dominica is er magisch. Hou je niet van snorkelen? Dan kan je er ook duiken, watersporten, canyoning en walvissen en dolfijnen spotten.

5. Snorkel eens in champagnebubbels. De onderwaterfauna en -flora in Dominica is er magisch. Hou je niet van snorkelen? Dan kan je er ook duiken, watersporten, canyoning en walvissen en dolfijnen spotten.

6. Relax in de natuurlijke zwavelspa’s. Dankzij het vulkanisch karakter van het eiland bestaan er nog altijd actieve zwavelbronnen waarin het heerlijk ontspannen is.

6. Relax in de natuurlijke zwavelspa’s. Dankzij het vulkanisch karakter van het eiland bestaan er nog altijd actieve zwavelbronnen waarin het heerlijk ontspannen is.

7. Maak een boottochtje op de Indiaanse rivier. Die stroomt richting de Caribische Zee tussen de stadjes Portsmouth en Glanvilla. Wist je dat sommige scenes uit Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest hier gefilmd werden?

7. Maak een boottochtje op de Indiaanse rivier. Die stroomt richting de Caribische Zee tussen de stadjes Portsmouth en Glanvilla. Wist je dat sommige scenes uit Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest hier gefilmd werden?

8. Ontdek het historische Cabrits National Park. Dat is een gebied van 531 ha, ontstaan in 1986, waar regenwouden, koraalriffen en draslanden beschermd worden. Cabrits is de naam van een uitgedoofde vulkaan die ooit een eiland op zich was, afgescheiden van Dominica. Nu is het de laatste stop op de Waitukubuli National Trail.

8. Ontdek het historische Cabrits National Park. Dat is een gebied van 531 ha, ontstaan in 1986, waar regenwouden, koraalriffen en draslanden beschermd worden. Cabrits is de naam van een uitgedoofde vulkaan die ooit een eiland op zich was, afgescheiden van Dominica. Nu is het de laatste stop op de Waitukubuli National Trail.

9. Beleef een unieke ervaring en verblijf bij de Kalinago Indianen. In het noordoosten van het eiland wonen de Kalinago, de inheemse bevolking van Dominica. Ze leven in het Kalinago Territory dat je zowel voor een dag kan bezoeken als voor een paar dagen om de traditionele cultuur beter te leren kennen.

9. Beleef een unieke ervaring en verblijf bij de Kalinago Indianen. In het noordoosten van het eiland wonen de Kalinago, de inheemse bevolking van Dominica. Ze leven in het Kalinago Territory dat je zowel voor een dag kan bezoeken als voor een paar dagen om de traditionele cultuur beter te leren kennen.

10. Ga eens picknicken op een ‘zwart’ zandstrand. Dominica heeft een kustlijn van 148 km met niet alleen parelwitte stranden. Integendeel: door de vulkanische activiteit in het verleden neigt de kleur van de stranden op Dominica eerder naar zwart in plaats van wit.

10. Ga eens picknicken op een ‘zwart’ zandstrand. Dominica heeft een kustlijn van 148 km met niet alleen parelwitte stranden. Integendeel: door de vulkanische activiteit in het verleden neigt de kleur van de stranden op Dominica eerder naar zwart in plaats van wit.

1. Wandel een deeltje van de Waitukubuli National Trail. Dat is het langste wandelpad in het Caribisch gebied: een parcours van 184 km verdeeld in 14 segmenten van verschillende moeilijkheidsgraden. De Waitukubuli National Trail biedt gemakkelijke paden tot uitdagende routes zoals de wandeltocht naar de befaamde heetwaterbron Boiling Lake. Het pad toont het beste van Dominica, de cultuur en het erfgoed, de lokale levensstijlen, het ruige land en de wilde natuur met rivieren, watervallen, bergen, exotische kloven en regenwouden. 2. Neem een foto aan de romantische Emerald Pool in het regenwoud. Dominica heeft een echt tropisch regenwoudklimaat, met warme temperaturen die winter en zomer weinig verschillen. Overdag blaas je uit bij zo’n 30°C. Afkoelen gaat daarom een pak beter aan een verfrissend natuurlijk bad. 3. Bezoek de majestueuze Twin Trafalgar watervallen. De westkust van het eiland, waar ook de hoofdstad Roseau ligt, is beschut tegen regen dankzij de hoge bergen. De oostkant krijgt het meeste neerslag, door de passaatwinden, wat er voor zorgt dat er tal van riviertjes, meertjes en watervallen aanwezig zijn. Zo ook de Twin Trafalgar watervallen, op 20 minuten rijden van Roseau. 4. Trek naar het tweede grootste kokende meer ter wereld. Twee derde van het eiland wordt bedekt door tropisch regenwoud. Dominica is vulkanisch: er zijn een zestal slapende vulkanen, actieve zwavelbronnen en het op één na grootste kokende meer ter wereld: Boiling Lake. Het grootste is Frying Pan Lake in Nieuw-Zeeland. 5. Snorkel eens in champagnebubbels. De onderwaterfauna en -flora in Dominica is er magisch. Hou je niet van snorkelen? Dan kan je er ook duiken, watersporten, canyoning en walvissen en dolfijnen spotten. 6. Relax in de natuurlijke zwavelspa’s. Dankzij het vulkanisch karakter van het eiland bestaan er nog altijd actieve zwavelbronnen waarin het heerlijk ontspannen is. 7. Maak een boottochtje op de Indiaanse rivier. Die stroomt richting de Caribische Zee tussen de stadjes Portsmouth en Glanvilla. Wist je dat sommige scenes uit Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest hier gefilmd werden? 8. Ontdek het historische Cabrits National Park. Dat is een gebied van 531 ha, ontstaan in 1986, waar regenwouden, koraalriffen en draslanden beschermd worden. Cabrits is de naam van een uitgedoofde vulkaan die ooit een eiland op zich was, afgescheiden van Dominica. Nu is het de laatste stop op de Waitukubuli National Trail. 9. Beleef een unieke ervaring en verblijf bij de Kalinago Indianen. In het noordoosten van het eiland wonen de Kalinago, de inheemse bevolking van Dominica. Ze leven in het Kalinago Territory dat je zowel voor een dag kan bezoeken als voor een paar dagen om de traditionele cultuur beter te leren kennen. 10. Ga eens picknicken op een ‘zwart’ zandstrand. Dominica heeft een kustlijn van 148 km met niet alleen parelwitte stranden. Integendeel: door de vulkanische activiteit in het verleden neigt de kleur van de stranden op Dominica eerder naar zwart in plaats van wit.

Over Dominica
Dominica is een onafhankelijk eiland ten zuiden van Guadeloupe en ten noorden van Martinique. Het ligt in de Kleine Antillen, een eilandengroep in het oostelijke deel van de Caraïben. De naam komt van de dag waarop het eiland door Christoffel Columbus werd ontdekt in 1493, op een zondag, in het Latijn dies dominica. Na een periode van kolonisatie door Frankrijk, kwam Dominica in de 18e eeuw in handen van het Verenigd Koninkrijk en werd het een Britse kolonie, tot de onafhankelijkheid in 1978.

Bereikbaarheid
Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit België of Nederland naar Dominica. Reizigers kunnen vliegen naar de omliggende hubs van Guadeloupe, Martinique, Sint-Maarten, Antigua, Barbados, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Vandaar kunnen ze aansluiten op Dominica met Air Antilles, Air Sunshine, Coastal Air Transport, Hummingbird lucht, LIAT, Seaborne Airlines, of WINAIR. Reizigers over zee kunnen vanuit Guadeloupe, Martinique en Santa Lucia aansluiten op de Dominica L’Express des Iles veerdienst.

Foto’s: © Discover Dominica Authority

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *