In deze 6 luchthavens kun je naar de film

Wie veel reist, weet dat de tijd vooruit kruipt als je moet wachten in de luchthaven. Maar voor die lange wachttijd of een vervelende vluchtvertraging bestaat de oplossing, ten minste in deze 6 luchthavens. Je kan er gewoon naar de film!

1. Changi Aiport in Singapore
Niet één, maar simpelweg 2 bioscopen vind je hier in vertrekhal 2 en 3. Ze tonen een gevarieerd aanbod van nieuwe releases zonder extra kosten voor de passagiers. Filmliefhebbers kunnen er 24 uur terecht.

2. Minneapolis-Saint Paul International Airport in Minnesota, Verenigde Staten
Deze luchthaven heeft een kleine bioscoop vlak bij gate C18, genaamd ‘See 18 Film Screening Room’. Actief 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit is trouwens de allereerste bioscoop in een grote Amerikaanse luchthaven. Hun aanbod? Vooral artistieke kortfilms en bekroonde documentaires. Zonder extra kosten.

3. Indira Gandi International in Delhi, India
Een beetje anders dan een klassieke bioscoop weliswaar. Want in de iRido 6D Cinema Theater in terminal 1D kun je niet alleen genieten van een film, je krijgt er 21 speciale effecten bij. Denk aan: watersproeiers, bubbels, gesimuleerde sneeuw, regen, rook, mist en vuur. De show duurt slechts 15 minuten en kost 250 roepie (een kleine 3,50 euro).

4. Hong Kong International Airport in Hong Kong
De UA IMAX cinema, met vertoningen van de nieuwste films, ligt in terminal 2 op de 6de verdieping en is geopend van 11u ’s ochtends tot 22u ’s avonds. De bioscoop biedt plaats voor 350 personen. Zoals dat in China hoort, zit de technologie knap in elkaar. Zo zou de ruimte ontworpen zijn om iedereen ten volle te laten genieten van ‘kristalheldere beelden’ compleet met een digitaal geluidssysteem. Je kan hier ook genieten van 3D-films.

5. Incheon Airport in Seoul, Zuid-Korea
Er zijn er twee hier, beiden te vinden in gate 1B. Ze zijn dagelijks open van 9u ’s morgens tot 23u in de avond. Je hoeft je trouwens ook geen zorgen te maken over de taalbarrière hier. Alle films en TV shows zijn beschikbaar in zeven talen.

6. Portland International Airport in Oregon, Verenigde Staten
Deze bioscoop zit er binnenkort aan te komen. De luchthaven werkt daarvoor samen met The Hollywood Theater, een bekende bioscoop uit Portland. De kleine filmzaal, volledig in vintage stijl, zal kortfilms vertonen over de ervaringen die je in Oregon en de omliggende regio kan opdoen.

Foto: © Jim Hofman

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *